Hurtigruta sjøsetter nordlandsbåt

Førstkommende søndag 3.juni etter lunsj skjer det en historisk begivenhet med hurtigruta «MS Lofoten» som blir å stoppe helt opp like utenfor Lenvik museum på Bjorelvnes.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Hurtigruta "Lofoten" vil søndag sjøsette den nye nordlandsbåten til Kårvik skole. Fotos:  Leif-Gunnar Kildahl.

Hurtigruta skal sette den 20 fot store nordlandsbåten til Kårvik skole direkte på sjøen ved å heise den med bommen fra dekk og utover siden. Dette vil skje klokken 12.15 på søndag 3.juni i Gisundet.

– At de kan gjøre det må vi takke overstyrmann Ingar Lorentsen fra Finnsnes på MS Lofoten for dette unike prosjektet utenom de vanlige anløpstedene. Det er kun stygt vær med mye vind som kan sette en stopper, men nå ser det fint ut på værmeldingen for denne søndagen, sier Kundan Rockstad.

Nordlandsbåten blir fraktet gratis av hurtigruta «MS Lofoten» fra selgeren i Sortland hvor båten er kjøpt. Båten finansieres via kronerulling i Kårvik skolekrets hvor dette organiseres av Grendeutvalget for Kårvik skolekrets.  Mer info finner du på den lokale nettsiden Ottarsrike.

– Etter hva vi har funnet ut så ser det ut til at dette er eneste grunnskolen i hele landet som nå starter opp med seilkursopplæring på nordlandsbåter som en del av undervisningen for elevene, sier Rockstad.

Hemmelig navn

Ordfører Geir Inge Sivertsen i Lenvik kommune vil overlevere nybåten fra området til skolen. Båten vil også bli døpt søndag, men navnet er foreløpig hemmlig. 

Det blir en folkefest hvor nordlandsbåtene på museet vil bli  brukt til å ro og seile i møte med hurtigruta utenfor Bjorelvnes og ønske nybåten velkommen til Gisundet og området. Les mer her

Det blir også mulighet for å prøvero nybåten som kommer med hurtigruta.

Følg live

De som ikke har mulighet å komme eller bor andre steder i landet kan følge med via webkamera på søndag 3.juni etter lunsj når hurtigruta stopper opp og sjøsetter nordlandsbåten til skolen.