Med bena i fjæra

Ytterst ute i havet utenfor Kvaløya i Troms ligger Sommarøy Arctic Hotel. Her kan du leie deg en hytte rett ved vannkanten og la båten ligge i småbåthavnen.

Publisert

STORT BILDE: Sommarøy Arctic Hotel ligger vakkert til i en liten bukt.

Skjærgården ute i havgapet ved Sommarøy og Hillesøy utgjør den ytterste delen av Tromsø-skjærgården. Området er kjent for sine hvite sandstrender og turkise vann, og omtales ofte som landets nordligste skjærgård.

Sommarøy Arctic hotel består av flere sjøhytter og 27 hotellrom.  Hyttene disponeres av hotellet når eieren ikke bruker stedet. Daglig leder Elisabeth Hansen forteller at mange båtfolk kommer innom og spiser, mens de overnatter i båtene sine i havnen.

Gjestehavn og marina under planlegging

Foreløpig har ikke hotellet egen gjestehavn, men ved å ringe Sommarøy Cruise på tlf 91741378 kan det avtales plass i småbåt- og fiske havnen på forhånd.

Elisabeth Hansen forteller at flere av hytteeierne har spurt etter mulig båtplasser, og at utbygning av marina og båtplasser ligger på planleggingsbordet.

– Men det vil nok ta noen år, ettersom det først må søkes om dispensasjon.

Kajakkparadis

Området er ideelt for kajakkpadlere, og byr på muligheter for telting og overnatting på en av de utallige holmene. I tillegg til å leie kajakk er det gode muligheter for fisketurer, besøk i den lokale dyrehagen, nyte den varme badestampen, dra på hvalsafari eller utforske noen av de flotte turmulighetene til lands. Fra de høyeste toppene ser du rett over til Kvaløya, Senja og Hekkingen.

Avstanden til Tromsø er ca 50 kilometer, eller tre kvarters bilkjøring.

Les mer om Sommarøy og Hillesøy her http://turliv.no/hillesoy.html