«Pøbelskipet» på vei sørover

«T/S Prolific» har nå nådd Tromsø og seiler nå sørover. Neste stopp er Stetindkonferansen.

Publisert Sist oppdatert

PÅ TUR : «T/S Prolific» eller «Pøbelskipet», som mannskapet omtaler det, er på kystseilas fra sør til nord. bildet over er på vei til Himmelblå og Ylvingen. Begge foto: Pøbleskipet.

«T/S Prolific» er navnet på skuta som til daglig går under navnet «Pøbelskipet», og som tilbyr seiling og arbeidstrening til ungdom som ønsker noe annet enn tradisjonell skolegang eller som faller utenfor den vanlige A4-utdannelsen.

Første stopp på sommertoktet fra Stavanger til Tromsø var Stord under festivalen Stordfest. dervar alle de store seilskutene samlet og på søndagen dro "Pøbeøslipet" nordover i strålende sol. Flotte stopp underveis med toppturer og kajakkpadling.

Klatrere fra England

Alf Sevild, som er ansvarlig for mannskapet om bord i skuta skriver at  «Pøbelskipet» er godt i vei på årets pøbeltokt, og nå har nådd turens nordligste punkt, Tromsø.

– Vi er nå på vei sørover igjen med en gruppe medseilere som skal være med oss i Lofoten i to uker. På turen har vi hatt forskjellige grupper med. Vi har hatt med oss mange kjekke ungdommer fra kommunale prosjekter i Stavanger kommune og den siste gruppen vi har fått om bord er en gruppe med engelske klatrere, som vil være en stor inspirasjon for pøbelmannskapet vårt, til å komme seg ut i naturen og oppleve spektakulære ting.

Miljøvakt

Siste helgen i Juli skal «Pøbelskipet» delta på Stetindkonferansen 2010- et økophilosofisk prosjekt, inspirert av Arne Næss sin tankegang i forhold til hvordan man skal bruke naturen. Dette er en viktig brikke i «Pøbelskipet»s arbeid som Miljøvakt og vi ønsker å ta med oss Stetinddeklerasjonen med oss videre.

Tilbyr alternativ utdannelse

Pøbelskipet «Prolific» er først og fremst et verktøy for Pøbelprosjektet A/S. Som flytende kurssenter for et landsdekkende prosjekt, til teambuilding for pøbel-loser, på tokt med pøbler og som arbeidstrening/praksis for pøbler.

Utallige muligheter ligger også i å tilby båten til andre grupper og da deles disse i to gupper: bredde og inntekt.

Bredde-konseptet går ut på å seile for vanskeligstilt ungdom, ideelle organisasjoner og skoler. Gi så mange som mulig seileopplevelser om bord i Pøbelskipet Prolific. Båten har en kapasitet på inntil 20 elever/medseilere + seks mannskap/pøble.

Inntektsbiten går ut på å seile for næringslivet mot betaling/sponsing. Pøbelskipet på vei til oppdrag langs kysten for Pøbelprosjektet, vil kunne tilby etapper med seiling for grupper på inntil 12 personer.

Sjekk Pøbelskipet på Facebook, hvor det ligger mange flotte bilder fra sommerens tokt.