Vellykket utstilling i Tromsø
Vellykket utstilling i Tromsø

Vellykket utstilling i Tromsø

– Årtidsforvirring, sa de sørafor. Knallsuksess mener vi, sier Ivar M. Bertelsen i Boreal Yachting.

Publisert Sist oppdatert

VINTERUSTILLING: Delphiabåtene på linje  utenfor havnen i Tromsø. Foto: Ivar M. Bertelsen.

Boreal Yachting (BY) gjennomførte i helga noe så uvanlig som en seilbåtutstilling i Tromsø. Utstillingen varte over to dager – lørdag og søndag, ved gjestebrygga i Torghuken.

–Vår båtutstilling hadde flere momenter som fanget stor interesse hos Tromsø-publikummet, forteller Ivar M. Bertelsen.

Ikke bare båter

Her var ikke bare seilbåter fra Delphia Yacht for salg. Utstillingen var også rettet mot utleie av seilbåter og seilskoletilbud i form av kurs som gjennomføres av BY og helårs-studie ved Folkehøgskolen 69⁰ Nord i Malangen. I tillegg ble det solgt mange billetter til foredrag med seillegenden Jimmy Cornell.

Jimmy Cornell kommer

Boreal Yachting får besøk  av den internasjonale seillegenden Jimmy Cornell 3 januar. Cornell er mannen bak Atlantic Rally for Cruisers (ARC) med tre jordomseilinger ”på nakken”, BBC-reporter, inspirator og forfatter av mange bøker om seiling. ”World Cruising Routes” er bestselgeren. Tema under foredraget er to delt – ”seilplanlegging fra Tromsø til Middelhavet, over Atlanteren og jorda rundt” og ”høydepunkter fra et langt seil-liv”.  

– Størst interesse vakte nok den minste av seilbåtene – en Delphia 33, og de besøkende kom fra hele landet. Vi registrerte gjester både fra Harstad, Bodø, Mosjøen, Bergen og Oslo, i tillegg mange av våre utenlandske studenter ved UIT, forteller Bertelsen.