Vurderer nordlysseiling

I Tromsø satses det på seiling til nesten alle årstider. Nå vurderes også nordlysseiling på programmet.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Delphiaene til Boreal Yachting kan bli helsårsseilende hvis nordlysturene blir en realitet.

Lyngseidet, Nord-Troms:

I dag varer sesongen hos  Boreal Yachting fra februar til oktober, fordelt på sesongbetone aktiviteter kombinert med seiling.

Fra februar til mai er det Ski & seil som står i fokus; en kombinasjonsferie som har ekspandert veldig de siste årene i Troms. Fra mai til juni og september til oktober er det for det meste kursvirksomhet på timeplanen, mens sommermånedene fra mail til september går med til utleie, primært bare-boat.

Seiling om høsten

– Mange velger å seile fra Tromsø til Lofoten én vei, og krever derfor at man har mannskap til å håndtere crewskiftet ved begge endestasjoner, sier Bertelsen.

Fra september til oktober er det duket for trekking og seil, da fotturer i høstfarger står høyt på ønskelista for mange. Jakt og seil har også vært forsøkt, men er foreløpig ikke blitt noen stor hit.

Flere vil se nordlys

Nå vurderer selskapet å lansere en ny sesongbetong aktivitet for de resterende månende: Nordlysseiling. Nordlysturismen i byen er tatt seg kraftig opp de siste årene, så markedet er der allerede. Ved å kunne tilby gjester å se de magiske lysene fra sine charterseilbåter vurderer Boreal Yachting å ta den, for mange, eksotiske mørketids-turismen hakket videre.

– I perioden oktober til februar er forholdene perfekte for dette, så lenge været tillater det, forteller Espen Bertelsen, som samtidig understreker at været kan være tøft i mørketiden.