ARC + 2013

Truffet av meteorittstein

Midt på Atlanteren fikk Amalie II i går natt en "solid" hilsen fra himmelen!

Publisert

HOVEDBILDE: Månen og stjerner er romantiske referansepunkter på et havkryss.

Humøret på topp

Dagens rapport fra Amalie II v/skipper Rolf Ole Tomter bærer preg av at de endelig har fått fart mot mål.

Overraskelsene som Atlanterhavet har reservert er tydeligvis ikke bare i form av vann og luft (og fisk!), som vanligvis er de eneste elementene båtene er omringet av på slike kryss.

Denne gangen ble "havkryss-bobla" brutt av intet mindre enn en liten meteorittstein!

Slik skriver Tomer:

R vil de ikke ha

- Hei der hjemme blant små kuldegrader og snøfjoner.....!

Det er dags for rapport fra Amalie II på "LØDAG" 30. november, etter at vi nyss fikk posisjonsrapport fra ARC Rally Office. Lødag er ikke trykkfeil, men en enkel tilpasning for å slippe å oppheve skipets vedtak om at dager med R i må være brødfrie.

Det ser ut som om melbeholdningen rekker til et brød i dag, siden vi har flyttet såpass på oss som vi har gjort de siste dagene og nå ligger an til å ankomme St. Lucia i løpet av TISDAG.

Enklere å droppe r-en i lørdag enn å avholde nytt almannamøte for å oppheve vedtaket. Så vedtaket består. For øvrig er dette et vedtak som ble fattet med knappest mulig margin, det vil si fem stemte mot, men skipperens forslag ble fattet ved hjelp av skipperens 5-dobbelt stemme.... Så derfor blir det nybakt brød i dag: LØDAG!

Tilbake til "regattaen"

- Vi noterer nok en gledelig framgang og er nå på 10. plass overall av 43 båter og på en 6. plass (!) i divisjon A, av 18 råtrimmende båter med "crew with sailing skills".

Vinden har tatt seg litt opp nå, så nå hviler Yanmaren min på syvende timen og vi sklir av gårde for gennaker og fullt storseil i mellom 6 og 8 knop og 12-14 knops vind fra øst/nordøst… Måtte dette vare!!!

Vi rundet også 75 % tilbakelangt seilas i dag tidlig kl 0600 - siste milepæl vi for øvrig feiret med ett minutts stillhet. Dette takket være at Anna satte noe i halsen! Elllers går skravla jevnt. Takket være et kamera ombord med ekstremt rask blenderåpning, har det lykkes oss å ta bilder av Anna med munnen lukket. :-)

Meteoritthilsen

Ellers fant vi en bitteliten meteoritt om bord i cockpiten, utvilsomt restene av et av de mange stjerneskudd vi har nytt og ønsket oss lykken i livet i lys av i den mørke stjerrnenatten.

Jeg bestemte meg umiddelbart for at den lille sorte stenen skulle bli sentrum i et smykke til min kjæreste, som har fulgt meg og inspirtert meg hele veien her over Atlanteren. Men akk den gang ei - en overivrig rydder blant oss fant meteorittstenen og sa "jøss!" og kastet den over bord! Hva gjør man med sånn crew mitt ute på havet da? Kjølhaler man dem??? Og for ordets skyld: det var IKKE STEN Rune som kastet stenen over bord, selv om navnet skulle tyde på det. Nei det var nok en ANNA! :)

God LØDAG der hjemme!

Rolf Ole & crew