Tvekamp mellom Puma og E4
Tvekamp mellom Puma og E4

Tvekamp mellom Puma og E4

Torben Graels E4 og Ken Reads Puma følger hverandre som skygger mens avtanden bakover øker

Publisert

Etter fire døgn i sjøen har feltet strukket seg og avstanden mellom første og siste båt er større enn noengang på denne etappen. Båtene er nå godt ute i Stillehavet og temperaturene har steget til et behagelig nivå, fra seks grader i vannet til godt over 20. Båtene slører for babords halser i noe vekslende vind, men gjennomgående behagelig og udramatisk seilas.

Mens E3 har kommet seg forbi Green Dragon Team har det ikke vært andre endringer i rekkefølgen, men E4 og Puma har sakte, men sikkert dratt fra de øvrige. De to båtene har et fartsoverskudd på konkurrentene, men mellom de to er det lite som  skiller og de to ribvalen ligger nå praktisk talt likt. Torben Grael gremmes nok over å bli fraseilt av Puma på den forrige etappen til tross for at sistnevnte seilte det meste av etappen uten storseilbom, og det er duket for en skikkelig duell mellom disse i dagene som kommer.

Telefonica Blue fikk en uheldig start på eappen med grunnstøting rett før start, og mange timers forsinkelse ved å ta båten på land for reparasjon, men denne etappen er lang og de 260 nm som båten ved siste posisjonsangivelse ligger bak E4 er ikke umulig å hente inn for båten som vant de to siste etappene.

Se Ken Read snakke om forventningene på 5. etappe her

Powered by Labrador CMS