– Ulidelig spennende

«Radich» ligger nå fire-fem mil foran «Statsraaden», og håper å krysse mållinjen ved Klaipeda i natt.

Publisert

OVER: Mark og Nis slapper av på poopen. t.h: Her er beviset, det er mulig å krysse med en fullrigger. Under optimale forhold (som vi hadde i dag) slår vi gjennom ca 120 grader. Alle foto: Halvor Stubberud Hanssen.

– De siste 36 timene har vært ulidelig spennende, spørsmålet var om vi klarte å lure oss rundt Gotland før sønnavinden kom, og det har vi!, sier Halvor S. Hanssen på «Christian Radich».

–Vi passerte Waypoint 3 for litt siden, og er nå inne på oppløpssiden til Klaipeda. Vi stagvendte i går ettermiddag NW for Gotska Sandøn, og sto rett sydover mot Gotland mens vi ventet på vindskiftet til WNW. Det kom 0245 i natt, i grevens tid...

Radich hadde fin WNW fram til ca 1300 i dag, da begynte vinden å dreie mot W og WSW.

– Vi så at vi ikke ville klare å stå rundt sydspissen av Gotland med en gang, men etter to kjappe stagvendiger i ettermiddag klarte vi å snike oss forbi. Vi har hatt nærkontakt med «Statsraaden» i hele dag, i skrivende stund ligger de vel fire-fem mil bak oss. Russiske «Mir» har passert oss på vannet, men det er kun de og «Eendracht» som ligger foran oss i løypa. Vinden skal etterhvert dreie på S og SE, men vi håper å kunne stå rett mot mål fram til ut på natta, skriver kaptein Hanssen.

Følg innspurten på AIS og Sail Training International.

Powered by Labrador CMS