Ulvene reddet æren

«Camper» slo «SCA» med bare to båtlengder i Fastnet Race.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILET: Det ble en våt avslutning for «Camper».

Det ble ikke de rette forholdene for verken VO70 «Camper» eller VO65 «SCA» i årets utgave av Fastnet Race, ikke før siste døgn, men da var alt tapt.

Thomas Nilsson og ulvene hadde kamp med den Svenske Volvo Ocean Race båten «SCA» helt fra start. Da vinden døde seilte jentene litt smartere og smakk forbi, men da vinden kom tilbake var «Camper» raskest og rundet Fastnet Rock med god margin.

Høy fart mot mål

Fra Fastnet Rock og inn ble forholdene slik disse båtene er bygget for. Farten var oppe i opp mot 30 knop.

Virker som de nye VO65 "flyr" bedre i de store bølgene. Vi har problemer med å henge på akkurat og har MYE overvann på dekk akkurat nå, rapporterte Ulvene på «Camper». VO65 «SCA» har en aksling på svingkjølen som ikke er vannrett slik som «Camper». Akslingen er løftet noen grader i front, og det gjør at kjølen gir løft når den sninges mot lo. Løftet er med på å holde baugen oppe, og reduserer båtens dynamiske vekt. «SCA» holdt høyere fart, men rett før mål kom den norske båten tilbake, og slo jentebåten med kun to båtlengder over målstreken.

Slo «Comanche»

«Camper» ligger på en foreløpig 215 plass sammenlagt, og ble nummer 9 i klassen. Kanskje ikke helt som forventet, men gutta bør være fornøyde med å ha slått «Comanche» på rating. 100-fots «Comanche» var riktig nok første en-skrogs båt i mål, og fikk ikke glede av de gode forholdene sent i racet.

Det var franske «Bretagne Telecom» som vant kantingkeel-klassen. Båten er bare 45-fot, men var bare 8 timer bak «Camper» i mål. «Bretagne Telecom» er av typen Mach 45 tegnet av Samuel Manuard. Båten er som en Seascape 27 med svingkjøl på 45 fot.

Seier til JPK igjen

Båter fra det lille franske verftet JPK ser ut til å dominere resultatlisten totalt. Slik det ser ut nå vil JPK ta første, andre, fjerde og femte plass sammenlagt. Det er storesøsteren JPK 1080 «Courrier Du Leon» og søsterbåten «Dream Pearls» som kan ta de to øverste plassene.

På tredjeplass ligger « Nutmeg Solidaire En Peloton» en MC34 Patton. I 2013 vant JPK 1010 «Night & Day» sammenlagt. «Night & Day» seilte den gang som nå i doubbelhand-klassen. Båten ligger ann til å ble 5. plass over all.

Det er franske flagg på de seks lederbåtene.