INGUNN: Det blåser friskt i Ytre Oslofjord.

Ingunn skremte vinterseilere

Vinterseilasen er avlyst. Værmeldingen får skylda.

Publisert Sist oppdatert

Interessen for Vinterseilasen bare vokser og vokser, og i år var det over 40 båter på listen, men ikke alle kunne stille på grunn av is. Vinterseilasen er en turregatta fra Bolærne til Strömstad etter gundermetoden. I Strömstad er det middag på hotellet, og lørdag var det planlagt Gourmet aften på Hankø 2024 – en uhøytidelig og vennskapelig konkurranse blant seilvenner.

Ingunn ble for sterk

– Værvarslene onsdag ettermiddag viser vind på 15-18 ms i kastene på vei mot Strømstad og signifikant bølgehøyde på 2,4 meter (de største bølgene blir da vesentlig større). Det er også meldt svært mye vind (17 ms i kastene) og enda høyere bølger (2,9 meter) på turen mot Hankø på lørdag. Mange vil også ha problemer med å komme seg frem til Bolærne på torsdag eller tilbake til hjemmehavn på søndag.

Arrangementskomiteen har på den bakgrunn besluttet å avlyse Vinterseilasen 2024 kommende helg, står det på arrangørens Facebook-side.

Seiler likevel

En del seilere har satt av helgen, og legger ut allikevel. Noen har fremdeles Strømstad som mål, mens andre nøyer seg med havner lengre inn i Oslofjorden.