Øygholmen

På utsiden av moloen

Holmer og skjær ligger langs Sørlandskysten som en molo mot Skagerraks villskap, og noen av de aller fineste havnene finner du på utsiden av moloen.

Publisert

Det skal godt gjøres å seile Strekningen Lillesand–Kristiansand uten å gå Blindleia. Vi skal ha veldig dårlig tid – som vi helst ikke bør ha på seiltur – for ikke å lokkes inn i denne velbeskyttede leia som på ingen måte ender blindt. Til tross for stor båttrafikk og altfor mange hytter, eller snarere landsteder, har Blindleia fortsatt beholdt sin sjarm.

Og det er sjarmen som lokker oss, langt oftere enn behovet for skjermet farvann. Lange strekninger av den er faktisk også seilbar, og hva er vel mer sjarmerende en solskinnsdag enn å gli langsomt og stille tett på land i bare noen få knop? Stille var vel kanskje en drøy drøm, hyttefolket har det alltid travelt virker det som, og skal alltid så fort frem i sine RIB-er med hundrevis av hester på hekken, at de antagelig ikke ser fartsgrenseskiltene med fem knop i de smaleste sundene!

Det er kanskje denne kontrasten som gjør at vi opplever sjarmen, fordi den er der på tross. Og hvis det bare var fredelig og vakkert, hadde vi kanskje ikke lagt merke til det på samme måte, men tatt det som en selvfølge. Jada, jeg ser at det er et både merkelig og selvmotsigende resonnement, men jeg må jo prøve å forstå hva som lokker meg inn her, jeg som verken liker motorbrøl eller for tett hyttebebyggelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS