Vellykket treningssamling for NorSteam seilerne i 40 fotere

- Årets første treningshelg i X 41- klasseklubbens regi ble en suksess med høy Quantitet og kvalitet, sier primus motor Thomas Oksmo.

Publisert

Motiverte og blide seilere fra «Ventelo Norsteam», «Team Magic» med Eivind Bøymo Malm og to X-41 team, NOR 37 Bjørgan & DeVibe og  NOR 50 Xeffect v/Thomas Oksmo. Samlingen er godt dokumentert med bilder.

Lørdagen begynte med en perfekt start med breefing m/brunch på Hankø Yacht Club i et fantastisk vær. Espen Guttormsen og Per Christian Bordal la frem sine timeplan og mål for dagens trening på korte baner syd for Hankø. Vindretningen fra VNV, styrke 6 – 10 kn.

Mye «rust»

Treningen viste at rusten har lagt seg i gode lag igjennom en is og snørik vinter. Mange feil og mangler både teknisk og i kommunikasjons ble terpet på. Trenerne med støtte fra Frederikstad SF egen altmuligmann Petter Larsen gjorden en stor jobb med veiledning fra rib, i båten og med filming og bilder.

«Ventelo Norsteam» seilerne var fordelt mellom båtene bidro både som aktivt mannskap, strateger, trener og humørspredere. Det er ingen tvil at Norsteam allerede bære frukter for at Norge skal få enda flere toppseilere i storbåter her hjemme og ute i verden i nærmeste fremtid. Det første kullet fra Norsteam vil være klare for andre oppgaver etter denne sesongen.

Effektiv trening

Vår trening ga frukter igjennom dagen og Magic teamet som har trent siden februar og er et hakk hvassere på de korte tekniske banene ble etter hvert seil inn til en del tette matcher. Etter seilasen ventet en alltid blid og hjertelig vertskap til Kenneth Olsen på HYC med en fantastisk gryterett og åpen bar. Sommer feelingen ble ekstra sterk når vi kunne sitte ute på HYC helt nye brygge i kveldsolen og nyte en øl til sent på kvelden. Dere kan bare glede dere, sommeren kommer med storbåt under Hankø Race Week.

Espen og Per Christian gikk grundig til verks under middagen med en lærerik debreefing inkl. film av dagens gode og dårlige båt håndteringer. Espens friske meldinger og krystallklare uttalleser setter seg i hukommelsen og gjør deg bedre. Det skal også sies at det er svært lærerikt med en lett båt hvor deler av mannskap kan gå ut av båten å se på hvordan man jobber ombord.

Sosialt

Det sosiale lørdags kveld og frokost søndag morgen gir oss også enda flere seilvenner og gode bekjentskaper.

Søndagen la vi opp til en kortere økt frem til klokken 1400. Det ble repetert på samme måte og man merket at formkurven stiger og at det nytter å trene.

- Jeg gleder meg til å se andre store båter på fjorden og at denne helgens positive opplevelser vil smitte over til andre med ambisjoner om resultater under årets mange seilaser. Jeg vil igjen takk for meget god innsats fra alle i Ventelo NorSteam og andre seilere som var like heldig som meg denne trenings helgen. Det kan anbefales, uttalte initiativtaker Oksmo etter samlingen.    

Fra NORsteam blogg;

Treningssamling med X 41 og Magic på Hankø.

Vi hadde strålende treningsforhold i helgen! På Hankø var det to X 41 og en King 40, Magic. Steamerne ble plassert rundt på båtene i sine posisjoner og fikk lært seg litt om hvordan det er å jobbe på andre båter. Det var uvant å seile andre båter siden man da måtte tenke seg om før man gjør noe. I Steamen begynner ting å gå automatisk etter hvert og man kan fort begynne å gro fast på enkelte posisjoner. Da er det lurt å se seg om i andre båter for å få litt input på andre rutiner og måter å gjøre ting på. Det fikk vi gjort i helgen.

Det har vært en utrolig læringsrik helg for oss, stor takk til Thomas Oksmo og x 41 lagene som kom. Stor takk også til Magic for at de også to turen nedover. 

Vi håper å få være med på flere X 41 samlinger! 

Seilerhilsen Steamen

 

Powered by Labrador CMS