Norge rundt

Verdens vakreste kyst

Etter å ha seilt fire ganger opp og ned langs norskekysten er ikke Jon Erik og Norma Saugen i tvil: Norge har verdens vakreste kyst. Her er tredje kapittel av deres beretning.

Publisert

Et av de værene vi har besøkt på alle Nord-Norge-turene våre, er Støtt syd for Bodø. Væreier og handelsmann Karl Sørensen har nå passert de 90, men han var fortsatt å se i butikken da vi kom på besøk. Været har vært i familiens eie siden 1897, så her er det tradisjoner som må tas vare på. Derfor har datteren Eva flyttet tilbake fra en trygg revisorjobb i Bærum for å bygge opp en ny turist-tjeneste. Prosjektet minner litt om Malins prosjekt på Rødøy. Ja, kanskje Malin er et forbilde? Barna på 8, 11 og 14 år reiser hver dag til skolen i Ørnes med hurtigbåten, en halv time unna i 30 knops fart.

Evas mann, Trond, er advokat i Oslo og tar strøjobber som bartender og ekspeditør. Evas venninne, Silje, har forlatt en trygg jobb som tekstforfatter sørpå for å bli kokke i det nye etablissementet. Også her satser de på helårsdrift, og de bygger ut med nye flytebrygger og sengeplasser for seminargjester. Innovasjon Norge hjelper til med finansieringen. Gamle hus og naust rustes opp. Det er et imponerende pågangsmot og driftige mennesker som fører hundreårige tradisjoner videre!

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER