Fiskebrygga.
Bølgen & Moi.
Svanene skal også ha mat.
Kanalen i Kr.sand.
Sommerstemning i sommerbyen
Snart sommer.
Sjøhuset anbefales.

Sommerstemning i sommerbyen

Da vi besøkte Kristiansand i helgen minnet stemningen rundt gjestehavnen og fiskebrygga mer om en varm julidag enn om en tidilig vårdag i april.

Publisert Sist oppdatert

Med sol fra skyfri himmel og yrende båtliv på fjorden var det lite som minnet om at vi fortsatt var i april måned da Båtliv besøkte Sørlandets hovedstad i helgen. På uteresaurantene var det stapp fullt overalt, og på Nodeviga Marina lå båtene nesten i kø for å fylle drivstoff.

Blant de mange som skulle ut på båttur denne dagen var søskene Hanne og Mats Murvold fra Oslo. Ikledd redningsvester og utsyrt med fiskestenger og med familien på slep forteller søskene at de skal være med onkelen ut på tur i seilbåten. De vet ikke helt hvor de skal ennå, men gleder seg gjør de uansett.

Bare overkropper

Flere av båtfolkene hadde allerede kastet skjorta, og nøt den varme vårdagen i bar overkropp og kortbukse. Også på bystranda var det sommerlig stemning, med sandvolleyballspillere iført kun shorst og soldyrkere i bikini. Enkelte dristet seg også ut i det kjølige vannet.

Solsiden

For de som ennå syntes det er litt tidlig å ta på seg stranduniformene var restaurantene i havneområdene den store møteplassen. Vi fikk med nød og neppe plass på bryggekanten på den populære restauranten Sjøhuset, som ligger rett overfor Nodeviga Marina. Husets fiskesuppe var så god at vi sikert kunne klart en posjon til! Kelner Mikal Siljan forteller at de har åpnet fra ca kl 11.00 om formiddagene til godt utpå kvelden gjennom hele sesongen.

På andre siden av kanalbrua som fører over til Odderøya ligger bynes "se- og- bli sett"- område. rundt fiskebrygga ligger instedene på solsiden på rekke og rad; Bølgen& et moi, Pieder Ro, og Rett i Garent. Selv om skalldyr er spesialiteten tilbys også kjøttretter av høy kvalitet til de som er heldige og fått plass.

Se flere sommerlige aprilbilder fra Kristiansand i vår billedspesial.

(Alle foto: Linn og Ørjan Krogh Hansen)