Øygruppen har en karakteristisk form, her sett fra nord.
Ner hoppes det fra Nordre Stauper og jeg antar at høyden er på ca 15 meter.
Når vannet er over 20 grader er det få steder bedre enn Stauper.
Det er flest motorbåter, og flerparten er kun på dagsbesøk.
Det er ikke vanlig å se seilbåter ligge inn mot Søndre Stauper. Farvannet ser ikke fristende ut på kartet, men om kjølen ikke er dypere enn to meter bør det gå bra.
Det var folk på hver stein i øygruppen.
Øya rett nord for Søndre Stauper er det fint å hppe. Her kan man velge flere nivåer, og det høyeste er på rundt 7 meter.
Stuper er en øygruppe mot havet mellom Tjøme i øst og Sandefjord i vest.
Noen båter presset seg inn mellom badende folk.

Helgen som reddet sommeren

Nesten 30 grader i lufta og over 20 grader i vannet. Det er ikke ofte forholdene er så sommerlige på Stauper.

Publisert Sist oppdatert

Stauper ligger mellom Tjøme og Sandefjord, og er utfartssted nummer en om sommeren når været er bra, slik det var denne helgen. Øygruppen består av fire store øyer, syv mindre øyer og en rekke skjær. Noen steder er det brådypt inn mot steinene.

Nesten fullt

Mesteparten av året ligger Stauper som iskalde og forblåste steiner ut mot Skagerrak, men dager som i helgen er det rene Paradiset. Slik helgen var nå kan man faktisk ikke forvente å oppleve hvert år. Både lørdag og søndag var det nesten like tett som på Huk på Bygdøy med folk. Litt skremmende var det å se at folk valgte å kjøre båt i sund hvor det mysset med badende.

Stauper skiller seg ut fra andre uthavner. De fleste som besøker øya er på dagsbesøk. Det betyr at det er flest båter ettermiddagen, men god plass på kvelden.

Varmt vann

Vi målte 22 grader i vannet litt lenger inn mot Tønsberg lørdag, og vannet ute ved Stauper var ikke særlig kaldere. Det var godt over 20 grader. Stauper kan by på en rekke steiner å hoppe fra i alle høyder. Det høyeste vi så noen hoppe fra var fra Nordre Stauper som må være når 15 meter høyt.

Sandbunn

Seilbåten holder seg vanligvis nord på Stauper. Vi vant to seilbåter fortøyd til Søndre Stauper. Om bord var Thomas Wiiken, og han kan fortelle at kartet kan virke skremmende, og at ekkeoloddet kan forvirre. Wiiken mener at det er greit å gå inn med en seilbåt som stikker under to meter, men at sjøgresset på bunn slår ut på ekkoloddet. Wiiken forteller også at det er sandbund, så skulle man gå på grunn, så blir det ikke så voldsomt.

Han forteller også at det kan bli litt dønning mellom øyene under sønnavind.