Sandefjord satser på windsufing

Sandefjord Seilforening har sammen med Sandefjord Brettseilerforening ønsker å bygge opp et brettseilermiljø for de unge.

Publisert Sist oppdatert

E-post fra NBK

Sandefjord Seilforening har sammen med Sandefjord Brettseilerforening nå tatt et felles initiativ for å utforme en felles plattform for satsing på brettseiling med fokus på barn og ungdom i 2011. Og inviterer foreldre og ressurser i egen klubb til informasjonsmøte den 22. september på Granholmen. På møte vil representanter fra rekrutteringskomiteen i Norsk Brettseilerklubb (NBK) stille for å presentere konkrete konsepter med tips, råd og resultater av arbeidet som er gjort i ulike seilforeninger. Med fokus på Asker SF og KNS som til sammen nå har nærmere 100 aktive utøvere innen brett på ulike treningsmoduler i alderen 10 til 16 år.

De som møter fra NBK er noen av de foreldre ressursene som har arbeidet mest aktivt i egne klubber med brettseiling for den yngre aldersgruppen, som blant annet tidligere verdensmester i brettseiling Thomas Føyen. Naboforeninger er også invitert til Granholmen som Tønsberg, Brevik og Larvik SF.

Thomas Føyen som leder rekrutteringskomiteen i NBK utaler at det er et meget stort potensial for brettseiling i den yngste aldersgruppen. ’Utstyret er tilpasset de yngre seilerne bedre enn noen gang og læringskurven er langt brattere enn for oss voksne. Etter kun noen treninger får de unge mye av mestringsfølelsen inne. Historisk har brettsporten ikke fokusert på den yngre aldersgruppen med helhetlige konsepter tilpasset denne målgruppen. Brettseiling er en god måte for foreningen å øke bredden i sitt tilbud til de unge og med denne aldersgruppen er det også mulig å få med og aktivisere foreldrene som er helt avgjørende, ’ uttaler Føyen. Som gleder seg stort til å komme tilbake til Granholmen med brett på agendaen igjen onsdag klokken 18.00. ’Kanskje kan det igjen komme en ny storhetstid for brettseiling i Sandefjord igjen’, avslutter Føyen.