Ti 12-metere til Sandefjord i august

12 meter regatta i Sandefjord vil konkurrere med Risør Trebåtfestival.

Publisert

Store bildet: Vår eldste seilende 12-meter, «Magnolia», vil være en av Sandefjords to båter som skal forsvare de norske fargene under 12-meter regattaen i Sandefjord i sommer.

Einar Sisseners «12 mR Framnæs Company» vil i samarbeide med Sandefjord Seilforening arrangere Norwegian Classic 12 mR Regatta 6. - 9. august i år. Sandefjord er allerede blitt et aktivt senter for disse berømte regattabåtene i og med at Einar Sissener har kjøpt både «Erna Signe» og «Magnolia». Sistnevnte er nå til renovering på det gamle Framnæs-verftet, som Sissener  har overtatt.

Ti båter

-Vi har allerede fått tilsagn fra syv eiere av 12-metere i Norge, Danmark og Tyskland, men regner med at det blir minst ti båter på startlinjen i august, forteller Einar Sissener til Seilas. Sissener beklager at regattaen i Sandefjord kolliderer med Risør Trebåtfestival, der 12-meterne var godt representert under den klassiske trebåtregattaen i fjor.

På grunn av det øvrige regattaprogrammet for de klassiske båtene i Europa var det ingen annen mulighet enn å legge Sandefjord-regattaen til helgen 6. - 9. august. Håpet er at denne regattaen kan bli en årlig tradisjon som vil samle flest mulig av de vakre 12 m R-båtene i Nord-Europa. Sandefjord har alle de fasilitetene et slikt arrangement krever;  en moderne havn ved Framnæs med teknisk servicekapasitet  og med restauranter og møtelokaler på området. Videre er det etablert et samarbeide med Park hotell, forteller Sissener.

Powered by Labrador CMS