Simrad RS35 VHF/AIS radio

VHF-radio med AIS og trådløs håndsett
VHF-radio med AIS og trådløs håndsett

VHF-radio med AIS og trådløs håndsett

Simrad Yachting lanserer ny stasjonær VHF-radio, men RS35 er mye mer enn en VHF-radio .

Publisert

Pressemelding fra ProNav

 

Simrad RS35 er en klasse D VHF-radio med digital selcall (nødknapp), men har også innebygd en

2-kanals AIS-mottaker. AIS betyr Automatisk Identifikasjonssystem og informasjonen mottas over VHF-båndet. Man vil da kunne få vist MMSI-nummer og eventuelt båtnavn på alle fartøy innenfor VHF-rekkevidde, som har en AIS-sender om bord. Både VHF-anrop og AIS-informasjon mottas via samme VHF-antenne. AIS er spesielt viktig når man ferdes i trafikkerte områder.

 

RS35 har NMEA2000 industri standard, for enkel integrering til eksisterende system. «Plug-and-play» integrering har mange nyttige fordeler, slik som å kunne se et annet fartøy’s DSC nødoppkall på en Simrad NSS kartplotter eller motta viktig GPS informasjon for nøyaktig nødoppkall informasjon.

 

RS35 VHF/AIS har dedikerte meny og kanalvalg knapper, separat volum og «squelch» knapper og en DSC nødknapp, samt en ergonomisk designet mikrofon med innebygd høyttaler. Funksjoner som dobbel og trippel lyttevakt, posisjonspolling og gruppeoppkall er også standard. Med funksjonen «TrackYourBuddy» kan du også følge 3 av dine båtvenner på kartplotterskjermen, dersom tilkoblet. Sist, men ikke minst, har RS35 audio utgang med 22W utroper (hailer) funksjon, automatisk tåkehorn signal med lyttefunksjon.

 

HS35 er navnet på det trådløse håndsettet som kan benyttes sammen med RS35 og gir hele systemet ekstra funksjoner utover standard VHF-funksjoner. HS35 har en rekkevidde på 100m fra RS35 basen. Den kan i tillegg fungere som en intercom mellom to HS35 eller mellom HS35 og basen. Ønsker man å ha begge hender fri kan man benytte hodetelefon plugg og belteklips.

HS35 har et batteri som varer i inntil 8 timer og en ladebrakett med induktiv lading (trådløs lading), takket være en unik induksjonsplate på baksiden av enheten.

 

Levering ventes i februar 2013 og priser blir ca. kr. 3.900 for RS35 og ca. kr. 1.900 for det trådløse håndsettet, HS35.