- Vi snek oss øst for Langåra

De første Færder-båtene kom til Horten allerede noen timer etter midnatt natt til lørdag. For motor naturligvis.

Publisert

Allerede kloken 03.30 var Jeløy-båten "Chabilis, en Sun Odessey 403, på plass i Hortens ytre gjestehavn.

Etter flere times driving utenfor Søndre Langåra ble det holdt avstemning ombord for å avgjøre om de skulle fortsette eller bryte. Med stemmeresultat seks mot èn avbrøt mannskapet seilasen klokken 23.30.Da var det mørkt nok til å snike seg vekk uten at så mange så det...

- Vi valgte østsiden av Langåra for at ingen skulle se oss, flirer Kåre-Jonny Larsen, og tilføyer at det innså da at de ikke ville komme frem i tide uansett. Så skulle de til Horten, måtte det bli for motor.

Svømte rundt båten

Marius Feen understreker at denne regattaen er den første han har vært med på hvor han har hatt en innlagt svømmetur rundt båten inkludert i løpet.Humøret er likevel på topp, og alle gleder seg tli kveldens fest. 

Humeret er  det heller ikke noe å si på hos naboen i havnen, X-332 en "Tjangs", som brøt klokken 1930 etter flere timers driving ved Slemmestad. I motsetning til "Chabilis", som er med for første gang, er X-332 -mannskapet en gjenganger i Færder-sammenheng. De har likevel aldri opplevd maken til vindstille. 

Begge båtene forteller om maksfart på rundt 5-5,5 knop før de ga seg.

Frokost og morgenbad

I den indre havnen forteller  X-40-seilerne vegard Rein og brødrene Henning og Torstein Tønnesen at de ga seg  i 09-tiden. Men først etter morgenbad og en nydelig frokost med egg og bacon. Det raskeste de var oppe i var tre knops fart underveis. 

- Vi lå godt an frem til et stykke etter jetèen,men så gjorde vi noen feilslag og mistet dermed muligheten til å få med oss vinden ut av fjorden fra Filtvedt, sier Tønnesen.

Ole Simonsen på Sweden Yacht 38 "Fruen", forteller om en inntrykksmessig fantastisk nydelig  natt og seiltur, med fullmåne og god mat i nydelige omgivelser. 

Også om bord på Katamaranen "Gaupa" hadde stemningen vært perfekt . Prikken over i-en var da en av nabobåtene hadde satt på lav klassisk musikk ved siden av fugslesangen som allerede underholdt de stillestående seilerene.

Vigenettfoto: Kåre-Jonny Larsen, Marius Feen, Marius Gundersen, og Trude Rosanoff.

Powered by Labrador CMS