Viktig regatta for OL kandidatene

Søndag begynner Hyeres regattaen for OL klassene med alle de norske OL kandidatene på plass. I Laserklassene er det flere seilere i kamp om OL plassene, og alle må dessuten vise overfor Olympiatoppen at de har noe i Qingdao å gjøre.

Publisert

De to norske Laserseilerene Stian Tuv og Kristian Ruth beviste i påskeregattaen på Mallorca at de hører med blant de 10-20 beste i klassen. OL plass burde derfor være så godt som sikret, mens kampen mellom de to seilerne er hardere enn noen sinne. Ruth har tidligere vært den beste av de to, men på Mallorca der den første reelle OL uttagningen fant sted, var Tuv den hvasseste. 12 og 13 plass viser imidlertid at det er svært jevnt.

Blant jentene i Laser Radial er det også jevnt. Regattaen i Hyeres er årets første der Elin Samdal, Cathrine Gjerpen og Anette Melsom Myhre møtes. Tidligere i år har Melsom Myhre slått Samdal i Miami, mens Gjerpen slo Melsom Myhre på Mallorca da Samdal seilte VM i New Zealand. Seilforbundet kommer til å kjøre en beinhard uttakning i begge klassene der bare seilaser i mindre enn åtte knops vind vil telle. Foruten regattaen i Hyeres, teller Holland Regatta i mai som uttakning.

Brettseileren Jannicke Stålstrøm er forhåpentlig restituert etter skade og er basert på tidligere resultater allerede OL klar. Det er også Peer Moberg som etter bronse i prøve OL stadig holder koken blant de beste i Finnjolle.

Ynglingjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed begynte EM med katastrofal seiling, men kom seg mot slutten av regattaen og viste at de har potensiale til å hevde seg blant de seks beste i klassen. Forhåpentligvis får de detaljene til å stemme i Hyeres.

Det laget som ligger mest utsatt til i øyeblikket synes å være 49erne som sliter med å komme blant de 20 beste  i gode felt. Christopher Gundersen og Frode Bovim trenger nå er par topp 15 plasseringer for å overbevise om at de er gode nok til OL uttak.

Sonarlaget med Jostein Stordahl, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen er nå klare til ny dyst etter seier i St. Petersburg, Florida, og en medalje bør man kunne forvente i verdenscupen i Hyeres, Frankrike.

Den norske Sonaren har ligget i Hyeres og forberedt seg til verdenscupen siden mandag og har allerede fått flere trensingsøkter på vannet enn noen av konkurrentene. Jostein kan melde om kraftig vind som både er risikabelt for utstyr, og heller ikke bra med tanke på at sesongens store mål er Paralympics i Qingdao til høsten. Der blåser det knapt nok i det hele tatt. - Vi ønsker derfor minst mulig vind, slik at vi konkurrerer i mest mulig Qingdao-like forhold, sier Jostein.

Den gamle båten er i bruk denne gangen ettersom den nye er i Kina for seiling i prøve-PL i mai. Den gamle båten er imidlertid utstyrt med ny rigg for anledningen, og det er stor spenning knyttet til om det var riggen, båten eller seilerne som gjorde det store utslaget i Florida.

Med en tredjeplass fra denne regattaen i fjor og en fersk seier fra Florida må man kunne forvente seg en medalje igjen i år. Dette vil i såfall bevise at laget er i rute mot den Paralympiske medaljen de satt seg som mål når de begynte å seile sammen i 2004.

Også Bjørnar Erikstad stiller i Hyeres med sin 2.4 meter. Klarer han å unngå tjuvstarter er også han blant våre medaljekandidater i Frankrike.

Hyeres regattaen starter med kvalifisering søndag 20. april. Medaljefinaler fredag 25.

Powered by Labrador CMS