VM i seiling med kvoteplasser i OL som mål

Ti norske båter stiller til start i årets VM i seiling som begynner tirsdag i Cascais i Portugal.  – Vi har et godt håp om å kapre seks kvoteplasser til OL, sier sportssjef Espen Guttormsen.

Publisert

Tre fjerdedeler av kvoteplassene til OL i seiling i Beijing tildeles etter årets VM. De som ikke klarer kvalifiseringen nå, har en siste sjanse i VM i 2008, der siste fjerdedel av plassene fordeles. Den norske troppen reiser til VM med ett mål for øyet, nemlig å kapre flest mulig kvoteplasser til OL.

- I de aller fleste klassene har vi rent fokus på OL-kvalifisering. Dette innebærer at vi skal seile jevnt og godt, og minimalisere risiko i stedet for å gamble. Ettersom seilerne skal igjennom 11 til 16 seilaser er det de stabile prestasjonene blant topp ti som gir et godt sluttresultat. Vi er spente, og det er en god stemning i laget, sier sportssjef Espen Guttormsen.

I spissen for den norske troppen er olympisk mester Siren Sundby. Hun satser nå i yngling frem mot OL i Beijing. VM i Cascais blir den første virkelige styrkeprøven for Siren sammen med Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed. Jentene har nå vært i Cascais og trent i ti dager, og er godt forberedt til VM.

- Vi har store forhåpninger til ynglingen. De har seilt meget godt på trening, og har stadig fremgang. Jentene har jo svært liten tid sammen i båten sammenlignet med konkurrentene, blant annet på grunn av Sirens studier i København. Jeg er optimist, og kommer ynglingen blant de ti beste så ligger de foran skjema, sier Guttormsen. I ynglingklassen får de ti beste nasjonene (én båt pr. nasjon) OL-plass etter VM. Ytterligere fire plasser fordeles i februar. Den siste OL-plassen går til Kina som vertsnasjon.

I tillegg til ynglingen, blir det blant andre spennende å se om Jannicke Stålstrøm på brett (RS:X) klarer å følge opp sin flotte seier i Verdenscupen i Holland i slutten av mai. Elin Samdal har hatt en fin utvikling i Laser Radial, og ble nummer fem i verdenscupen i Hyeres, etter å ha ledet etter fire dager. I Finn-jolle har Peer Moberg vist stabile, gode plasseringer, og ser ut til å ha stø kurs mot nok ett OL. Og i Star-klassen viser Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen stadig utvikling. I tillegg stiller Vegard Johan Eimind i RS:X for menn, Cathrine Gjerpen i Laser Radial, Kristian Ruth i Laser, Frode Bovim og Christopher Gundersen i 49´er og Tina Løken Nilsson og Lina Beyer Strømquist i 470.

Første norske båt i aksjon er Star-båten med Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen. De starter sine regattaer tirsdag.

Powered by Labrador CMS