Ikke vår etappe, sier Magdahl

Alle de seks båtene var på plass da annen del av etappe tre i Volvo Ocean Race startet fra Maldivene idag morges. Foran dem ligger 3000 nautiske mil gjennom vanskelig farvann til Sanya i Kina.

Publisert

- Jeg deler etappen i tre: Start til Banda Aceh, Malacca og Singapore - Sanya, sier Aksel Magdahl. - Litt usikkert akkurat i starten, og litt funky nær Banda Aceh, ellers burde det være ganske grei skuring i midten av første biten. Har en grov plan for Malacca basert på når på dagen vi kommer dit og hvilke tider vi er ulike steder. Det blir fysisk tøft i Malacca med veldig skiftende forhold. Veldig varmt på hele etappen, sier han.

Så er det to muligheter egentlig på siste legget. Vietnam-kysten eller Dangerous Ground. 4-5 dager full kryss normalt i mye vind og sjø. . Dette er ikke etappen for oss i utgangspunktet, men alt kan skje i Malacca. Vi trenger nok 100 mil forsprang fra Singapore for at det skal være noen mulighet, sier Aksel.

Det er forventet at etappen vil ta ca to uker, med ankomst Sanya en av de første dagene i februar.

Foran denne etappen leder Telefonica med 71 poeng, foran Camper 64, Groupama 51, Puma 36, Abu Dhabi 31 og Sanya 11 poeng.