HOLD HAVET RENT: Thomas Nilsson (t.v.) i Wolfpack Racing og Jon Amtrup i Norges Seilforbund vil samarbeide om å holde havet rent.
HOLD HAVET RENT: Thomas Nilsson (t.v.) i Wolfpack Racing og Jon Amtrup i Norges Seilforbund vil samarbeide om å holde havet rent.

Wolfpack med i Hold Havet Rent-satsning

Wolfpack Racing tar grep om miljøet og kampen mot marin forsøpling. De er blitt Hold Havet Rent-ambassadører.

Publisert Sist oppdatert

Dette profilerte regatta-laget vil bruke sin posisjon til å fronte saken i alle sine kanaler. De utfordrer også alle andre seilere til å plukke plast fra havet og sørge for mindre forsøpling.

Lørdag 6. mai er den offisielle strandryddedagen, men Thomas Nilsson, leder for Wolfpack Racing, mener at hver dag bør være en strandryddedag for alle seilere.

– Strandryddedagen er viktig for å skape bevissthet rundt det enorme problemet som marin forsøpling representerer. Hvis vi ikke gjør noe med søppelet som allerede er i havet, samt stanser tilførselen av mer søppel, viser prognoser at det vil være mer plast enn fisk i havet innen 2050. Det er skremmende og helt uakseptabelt, sier Nilsson.

Hold Have Rent-ambassadør

Han mener seilere må gå i front når det gjelder å ta vare på havet og ikke minst sørge for å plukke søppel. Wolfpack Racing er derfor blitt Hold Havet Rent-ambassadører i regi av Norges Seilforbund (NSF). Laget kommer til å ha fullt fokus på å plukke søppel, registrere det i Hold Havet Rent-appen til NSF og spre budskapet til alle andre seilere på innenfor og utenfor landets grenser.

– Vi vil utfordre andre aktive regatta-team og alle seilere til å ta ansvar for havet vi seiler på. Vi kan plukke søppel i nærmiljøet rundt foreningene, når AP-en er oppe og vi venter på vind og når vi går tur langs strendene, sier Nilsson.

Bannlyser engangsemballasje

Laget kommer også bruke vannflasker om bord som de fyller opp i stedet for å kjøpe mineralvann. Engangsemballasje blir bannlyst fra regattalaget.

– Det er viktig for Hold Havet Rent-kampanjen og appen å ha gode ambassadører og derfor er det veldig gledelig at Wolfpack Racing nå fronter dette. Seilere kan virkelig gjøre en forskjell for havet, sier Jon Amtrup i NSF.

Appen Hold Havet Rent finnes både som IOS- og Android-versjon, den er gratis og kan lastes ned av alle som vil. Søppelet som registreres blir delt med Hold Norge Rent, som NSF er medlem av, og blir dermed med i et nasjonalt og internasjonalt registreringsarbeid om marin forsøpling.