Øyidyll 200 meter fra land

Man trenger ikke reise langt fra fastlandet for å få en smak av den greske øyidyllen. Kun 200 meter skiller tilbakelente Poros fra Peloponneshalvøya.

Publisert

HOVEDILDE: Poros sett fra innseilingen. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

De trange gatene slynger seg mellom murhusene, som ligger som legoklosser oppover de bratte bakkene i det lille øysamfunnet i Saroniabukta.

Egentlig består Poros av to øyer, men de fleste forbinder stedet med den lille byen Galatas vis a vis fastlandet og Peloponnes.  På grunn av nærheten til Athen og de små fergene som går kontinuerlig over sundet fra fastlandsiden, er Poros en av favorittene når landsfaste grekere skal på dagstur eller helgeutflukt.

Kombinasjonen av god havneplass, og relativ kort avstand til Athen (35 n m) er øya ofte første eller siste stopp på ferieferden både for grekere og utenlandske seilere som har leid båt i Athen.

Som på andre greske øyer ligger fisketavernaenene på rekke og rad langs bryggene. For de norske seilerne er restauranten Oasis blitt en favoritt, og innehaver Michael tar ekstra godt i mot alle som bærer norsk flagg i vantet.

De små fergene går i skytteltrafikk mellom Poros og fastlandet i bakgrunnen.