Yngling-NM bytter datoer

Trondheim Seilforening trenger flere deltakere og flytter NM til august.

Publisert

Trondhjems Seilforening er arrangør av åpent NM for Ynglinger 2010. Opprinnelig skulle arrangementet avholdes i pinsehelgen. Ved påmeldingsfristens utløp er knapt 20 båter påmeldt – altså ikke nok til å få NM-statusen klassen ønsker.

I samarbeid med Norsk Ynglingklubb har TSF besluttet å utsette åpent NM til 28. – 29. august. Nå håper foreningen at mange utenbys båter vil ta turen til Trondheim og entype-miljøet der på sensommeren.

Entype-miljøet i Trondheim har vokst seg sterkt etter målrettet satsing over flere år. Både Ynglinger og J/80 er etablerte klasser i byen. Ynglingmiljøet i Trondheim er det største i landet med 17 båter, felles ukentlig treninger og to satsende VM-lag. NYK opplever en økende interesse rundt klassen, med nyspirende miljøer i Oslofjorden og en match-satsning på Sørlandet. Vestlandet med Askøy Seilforening og Sjøkrigsskolen er også en solid bastion for klassen.

I tillegg finnes det mange båter på

hytter og marinaer rundt om i landet - nå må vi møtes til NM for å måle krefter.

Trondheimsfjorden er unik for regattaseiling. Det er få navigasjonsutfordringer, men større fokus på værsystemer, vindskift og strøm. TSF har et topp moderne marinaanlegg med ynglingkran, baneområde og festlokaler sentralt i byen

TSF ønsker velkommen til kvass entypeseiling med stor sosial profil i Trønderhovedstaden.

Kontakt:

Klassekaptein Trondheim: Maren Magda Krogstad: [email protected] eller

Leder NYK: Kristine Suul Brobakke: [email protected] ved spørsmål.

Powered by Labrador CMS