Ynglingjenter i algesuppe

Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed har fått en tilleggsutfordring til alle de andre seilere normalt står overfor når de skal forberede seg til en olympisk regatta. Regattabanene ved Qingdao er dekket med alger.

Publisert

400 båter og 3000 friville er mobilisert for å rydde opp i et enormt utdrudd av algeepidemi i slutten av juni. I henhold til nyhetsbyrået Xinhua er utbruddet et resultat av klimaenringer og et enormt regnskyll over sydkina nylig.

Lise Birgitte Fredriksen beretter i et nyhetsbrev at regattabanene er dekket med tykt grønt gress som det er lett å bli sttende fast i. - Vi prøver å finne veier rundt. Det er ikke lenger seiling vi driver med, men orientering på et bevegelig kart, sier hun. - Det hele er ganske surrealistisk, men det var det samme før prøve OL ifjor, men da regattaen fant sted var alt ryddet bort.

Jentene er nå godt i gang med seilingen i sin nye båt. - Den nye båten lukter ennå av glassfiber, men alle detaljer fungerer optimalt, sier hun. - Båten ble døpt på skikkelig måte med tidligere OL vinner Kevin Burnham som gudfar. Det var opplesning av gammeldags seremonitekst, champagne over baugen og grønn kvist på dekket før båten gikk på vannet første gang. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene, sier Lise Birgitte.

Landslagssjefen Espen Guttormsen er sammen med jentene i Qingdao frem til midten av juli. Han beretter om strålende seiling under trening og i de treningsregattaene som har vært avviklet med alle OL favorittene på plass har de  norske jentene vært helt med i teten. -  Jeg håper den gode generalprøven ikke ødelegger for selve premieren, sier Guttormsen til Seilas.

Powered by Labrador CMS