Nordship 380 DS - ny lillesøster

Mer havsutsikt fra Nordship

Mer havsutsikt fra Nordship

- Konseptet er en nedskalering av Nordship 40 DS, men skroget er helt nytt, forteller Øyvind Haaland i Sirenas AS, som importerer Nordship til Norge.

Og når det gjelder konseptet, så er nøkkelfaktorene en dekkshussalong med 360 graders rundskue. Det dreier seg også om en todelt cockpit der den fremre er forbeholdt båtens «gjester» som ikke får tilværelsen «besudlet» med mye tauverk, mens de som bedriver aktiv seiling har skjøt og trimliner akter. Løsningen gjør det også greit for en rormann alene å håndtere båten.

Nordship 380 DS får selvslående fokk på rull som standard.

Foruten salongen kommer den nye båten også med TV-salong i mellomgangen inn til akterlugaren - slik også de øvrige modellene har.

- Båten får også et stort teknikkrom og verksted med ståhøyde slik som storesøstrene har, forteller Haaland.

At båten er 25 cm smalere og to fot kortere enn 40-foteren gir seg utslag i at akterlugaren ikke får separat toalettrom, men i stedet får en dobbel og en enkel køye, pluss at den heller ikke får noen stikkøye under salongen. Der blir det stueplass, pluss at deler av teknikkrommet kryper innunder salongen. Tilsammen får båten ganske enorme 10m3 stuerom.

Norge er et svært viktig marked for produsenten Nordship Yachts i Danmark.

- Vi selger omlag en tredel av årsproduksjonen til verftet og Norge er med det verftets klart viktigste marked, sier Øyvind Haaland, som allerede har solgt den første båten til Norge - på tegningene.

2 742 000 kroner er prisen for nye Nordship 380 DS.