Watski Skagerrak TwoStar 2008

Syv lag i gigantisk 50-fots oppgjør

Syv lag i gigantisk 50-fots oppgjør

Et gigantisk oppgjør – bokstavelig talt – blir det mellom de syv båtene over 50 fot som til nå er påmeldt i Watski Skagerrak TwoStar. I en av dem seiler ingen ringere enn Volvo Ocean race-sjefen Knut Frostad.

Publisert Sist oppdatert

Båtene i Watski Skagerrak TwoStar er blitt større og større. Det fins en hel rekke båter over 40 fot, mens det i den virkelige «mastodont»-klassen – båter over 50 fot – er syv.

Aller størst er Hanse 540en YOGA, seilt av Asker-seilerne Jon S. Storli og Henrik Nore, to venner som i ungdomsdagene seilte jollen Fireball sammen. De deltok også i fjor, og da vant de 1. etappen over all – 5 minutter foran en annen «storing»; Baltic 52en ROARING FORTIES med Brian Raastad og Peter Brandt. Raastad/Brandt holdt imidlertid koken bedre enn YOGA på de neste etappene, og endte til slutt på en 2. plass over all.

Den kanskje mest fryktete ekvipasjen blant de store i det kommende racet er Per Ottar Skaaret og Knut Frostad, som seiler i Skaarets X-50 JOKERMAN. De ble nummer fire over all i fjor, og om Frostad får tatt seg fri fra Volvo Ocean Race-jobben, stiler de nok enda høyere i år.

Båtene over 50 fot – hittil – er:

YOGA (Hanse 540) - Jon Storli/Henrik Nore, Asker

HIJITA (Wasa Atlantic) - Bjørn Bråten/Trine Johnsen, KNS

JOKERMAN (X-50) - Per Ottar Skaaret/Knut Frostad, Asker/KNS

ROARING FORTIES (Baltic 52) - Peter T.M. Brandt/Brian Raastad, KNS/Røyken

EXPEDITIOUS (Grand Soleil 50) - Anders Hvide/Rolf Petter Hernæs, KNS/Ran

MY (First 50) - Hans Ellingsen/NN, KNS

Y-NOT (Oceanis 50) - Øystein Fuglesang/Magne Klann, Soon