120 dager igjen

30 påmeldt til Simrad OneStar - foreløpig

30 påmeldt til Simrad OneStar - foreløpig

Det er i dag 120 dager igjen til starten går i Simrad OneStar, og deltagerlisten er nå nådd opp i 30. Det er allerede nå like mange som startet i fjor. Listen inneholder mange spennende deltagere.

Publisert Sist oppdatert

Det er kanskje aller størst grunn til å merke seg de tre utenlandske deltagerne som både er med på å dokumentere at Simrad OneStar er i ferd med å bli en internasjonal begivenhet, pluss at de også tilfører deltagerlisten spennende kvalitet.

Mest langveisfarende er foreløpig Raimonds Plavins fra Latvia, som stiller til start i en Pronavia 38. Dernest følger Jonas Claesson, som også deltok i fjor i sin Humphreys 30, pluss at han i år får følge av landsmennene Ola Falck i en Pogo 8,50 og Peter Gustafsson i sin J/109. Alle vil trolig sette sitt preg på resultatlistene.

Men – de får hard konkurranse av – foreløpig – 25 norske seilere. Ingen av de tre klassevinnerne fra 2007 er imidlertid påmeldt ennå for å forsvare seieren sin, men de kommer kanskje? Alle sølvvinnerne fra i fjor er imidlertid på plass.

Båtmessig vil kanskje Rune Aasbergs Class 40 være det mest spennende og eksotiske norske innslaget, men det vil også bli spennende å følge Knut Berg-Jacobsen i hans nye Landmark 43. Om den kommer; det er en kjent sak at de produksjonsansvarlige i Dubai sloss mot klokka for å få båtene ferdig.

Hans Skaar i sin nye X-34 er også en utfordrer blant de nye, likeledes Simen Løvgren i sin nye Sun Fast 3200.

Men – det er ikke bare utstyret det kommer an på i Simrad OneStar. Vel så viktig er det å håndtere utstyret, ta riktige veivalg og holde ut, og det fins en lang rekke seilere på deltagerlisten som har båter og utstyr som de kjenner som sin egen lomme. Norge begynner etter hvert å få en «stamme» av erfarne soloseilere, og mange av dem stiller opp i årets utgave av Simrad OneStar, som starter 6. august.

Det er fortsatt full anledning til å melde seg på. Simrad OneStar teller med i SEILmagasinet Shorthanded Ranking med høyeste vekttall; 1,75.