Ikke alle klare for start i Helly Hansen Skagen Race ennå

78 båter mangler målebrev!

78 båter mangler målebrev!

Så mye som en tredel av deltagerne i Helly Hansen Skagen Race har ikke målebrevet sitt i orden nå en uke før start. 24. april er fristen for å få dette i orden. – For de fleste er årsaken at de ikke har betalt LYS-avgiften eller at båten ikke er innmålt, sier leder av NORLYS, Håvard Ravn Ottesen. Også shorthanded-seilerne har en jobb å gjøre innen 24. april.

Publisert Sist oppdatert

For dem som ikke har betalt, er oppgaven såre enkel: Logg deg inn på NORLYS’ webside og betal LYS-avgiften innen 24. april kl 23:59:59.

FINNES LØSNINGER. Har du ikke målebrev og ikke har fått målt båten, finnes det også løsninger:

– Man kan søke om midlertidig målebrev. Det gjør du ved å sende en epost til denne adressen der du opplyser om båttype og seilnummer. Dessuten må du registrere deg på NORLYS’ webside og betale for målebrevet. En viktig forutsetning for at vi skal kunne utstede et midlertidig målebrev, er at vi har en tilsvarende båt i systemet vårt, så i eposten du sender må du være nøye med å spesifisere båttype og årsmodell, sier Håvard Ravn Ottesen og minner om at dette må skje innen 24. april.

Et midlertidig målebrev gir deg 0,01 i tillegg til måltallet for en tilsvarende målt båt, og det er gyldig i to måneder. Har du ikke målt båten innen de to månedene kan du fortsatt seile regattaer, men du får da et tillegg på 3% på måltallet.

JOBB FOR SHORTHANDED-SEILERE. Også shorthanded-seilerne i Helly Hansen Skagen Race har en jobb å gjøre før 24. april:

– De må registrere hva slags seil de akter å benytte i regattaen, slik at de får riktig shorthanded-måltall i forhold til det, sier Håvard Ravn Ottesen.

Dette gjør du også på NORLYS’ webside.

IKKE MÅLEBREV = TURKLASSE. Når klokka slår 25. april vil NORLYS automatisk sende en liste over dem som har gyldig målebrev med det måltallet som skal anvendes i Helly Hansen Skagen Race. De som ikke har gyldig målebrev, vil bli overført til turklassen.

Med andre ord – det er all grunn til å få sakene i orden. Trenger du hjelp står Håvard Ravn Ottesen til tjeneste. Tlf. 90139430.