Bohusracet 2009

Ny svensk shorthandedsuksess?

Ny svensk shorthandedsuksess?

Bohusracet har vært arrangert flere ganger som en klubbseilas av seilforeningen Viken-Ägir utenfor Uddevalla. Nå kan det se ut som om regattaen vokser til den svenske vestkystens shorthandedregatta.

Bohusracet arrangeres den siste helgen i juni og foreningen som står bak, Viken-Ägir,  skal være Sveriges eldste, med røtter helt tilbake til 1870-tallet.

Regattaen har vært arrangert i flere år, men de seneste årene har foreningen bestemt seg for å forsøke å utvide regattaen. Per i dag er det 37 påmeldte båter og foreningen håper på mellom 50-60 båter på startlinjen.

Banen går fra Uddevalla, via Marstrand til norskegrensen og sydover igjen til mål på Bohus Malmön.

Til Blur.se-kollega Peter Gustafsson forklarer regattasjef Pär Bäck:

– Shorthandedseiling er i vinden og vi ser en stor bredde på deltagerne, fra par og familiebesetninger til seriøse regattaseilere – fra CB-66 till 45-fotere. Kjempegøy. Vi tror banen kan tiltale mange. Den er på 170 n mil lang og er kystnær, hvilket gjør at man ikke behøver masse sikkerhetsutrustning om bord. Dessuten finnes det ingen vakrere regattabane i hele verden, mener Pär Bäck.

Per dags dato er én norsk båt påmeldt:  J/105en REDUCTION, men arrangøren har tro på flere båter både fra Norge og Danmark.

Du finner påmeldingssiden her.