Hvem blir årets Express-mester?

Vi tipper NM-resultatene: Nummer tre!

Vi tipper NM-resultatene: Nummer tre!

Vi er kommet til første pallplass.

Publisert Sist oppdatert

22. – 24. august arrangerer Oslo Seilforening norgesmesterskap og nordisk mesterskap i Albin Express. I utgangspunktet trodde man det ville bli mange deltagere, men oppslutningen har vært enorm: Per dags dato er 111 båter påmeldt til mesterskapet!

I samarbeid med Expressklubben har SEILmagasinet gjort en kvalifisert gjennomgang av deltagerlisten og vi vil i ti nettsaker presentere de lagene vi mener vil toppe listene etter endt mesterskap – i den rekkefølgen vi tipper blir den endelige.

Vi har valgt å konsentrere oss om NM-listen, det vil si at vi holder de utenlandske seilerne utenom. Det finnes dog svært gode seilere blant utlendingene og de favorittene vil vi presentere i en egen sak senere. Av 111 deltager er 24 utenlandske lag påmeldt. De fordeler seg slik: Sverige stiller med 18 båter og Danmark og Tyskland stiller begge med tre lag.

Den første pallplassen tror vi...

...NOR 2009 vil innta. Eivind Astrup, KNS, Thomas Nilsson, KNS, Pål Tønnesson, KNS, og Petter Mørland Pedersen, Arendals Seilforening, utgjør laget vi tror ender på en tredjeplass  under årets Express-NM.

Hvorfor? Fordi Eivind Astrup har seilt flere baneseilaser i tette felt, på høyt nivå, enn veldig mange andre. Alle timene i NORWEGIAN STEAM gir erfaring som kommer godt med under NM. Thomas Nilsson er regjerende mester i Express sammen med Kjell Arne Myrann, Kjell Inge Heiberg og Kristoffer Spone, i tillegg til å være en nøkkelperson i WOLFPACK-laget, som, blant annet, ble Mesternes Mester i 2012. Pål Tønnesson er en svært habil seiler som har seilt utallige regattaer slik som det NMet de står overfor.

Petter Mørland Pedersen har gjennom sin Star-satsning sammen med Eivind Melleby vist at han hører med i toppen – i tillegg har han mange, mange gode resultater fra egen seiling.

Det er noen av grunnene til at vi tipper laget inn på en tredjeplass.

TIPPEKONKURRANSE. Vi inviterer også våre lesere til å tippe hvem som blir topp fem i årets mesterskap. Igjen er det NM-som gjelder, med andre ord hvem blir de fem beste norske lagene i NM i Express 2014? Du finner alle deltagerne her. Rangér de fra én til fem!

Send en epost hit med ditt forslag!

Den som har tippet korrekt, eller er nærmest det endelige resultatet, vinner abonnement på SEILmagasinet!

SEILmagasinets og Expressklubbens vurdering NM 2014:

1. TBA

2. TBA

3. NOR 2009 – Eivind Astrup, Thomas Nilsson, Pål Tønnesson og Petter Mørland Pedersen.

4. NOR 2006 – Morten Aagaard, Sven Augland, Morten Gulliksen og Glenn Robert Aarrestad. Les saken her.

5. NOR 600 – Kristian Nergaard, Erik Kongshaug, Kristoffer Spone og Trond Solli Sæther. Les saken her.

6. NOR 997 – Kong Harald, Kjell Arne Myrann, Kjell Inge Heiberg og Hans Jørgen Bauck jr. Les saken her.

7. NOR 413 – Mathias Friis, Gorm Søby, Niklas Holm og Knut Bremer. Les saken her.

8. NOR 253 – Carl Olav Wickmann, Carl Johan Wickmann, Erik Wickmann, Ole Peter Wickmann og Stig Henrik Wickmann. Les saken her.

9. NOR 639 – Leif Kristian Garvik, Kurt Furnes, Dag Erik Fotland, Karl Filip Falch. Les saken her.

10. NOR 2013. – Øystein Fuglesang, Magne Klann, Målfrid Stadaas, Christina Werner Wallin, Petter Nyquist. Les saken her.

Følg med på SEILmagasinet.no frem mot mesterskapet!