1048 påmeldt til Færder’n

Det er litt færre påmeldte båter til Færderseilasen i år enn i fjor. Shipman 63 og Landmark 43 er blant nyhetene på startstreken.

Publisert

Da påmeldingsfristen til Færder’n gikk ut for to dager siden var det 1048 påmeldte båter, ifølge regattaansvarlig Per Bøymo i KNS. Det  er en nedgang på seks prosent fra rekordåret 2007. Da deltok 1114 båter.

Blant spennende nyheter på startstreken finner vi Peter Ruzickas Shipman 63 ”Ventotene”. Dette blir største båt i år, etter det Seilas erfarer.

Claus Landmarks Mark Mills designede Landmark 43 får sin debut på norske regattabaner, ett år etter skjema.  Einar Sisseners Cookson 50 var av enskrogsbåtene rundt banen i fjor. I år har Ole Martin Vordahl kjøpt båten, og mønstret på Christen With som skipper.

Den tredje femtifoteren blir «Norsteam» ex «Fram XV» med et lag lovende storbåtseilere der Bjørn Lofterød er sportslig ansvarlig. Du kan lese mer om båtene som stiller til start i Færderseilasen i Seilas 5, som er i salg i slutten av mai. Her får du også tips og råd til hvordan du kan gjøre det bra i årets regatta.

Færder’n på seilas.no

Seilas følger årets Færderseilas med to reportasjebåter,  som legger ut bilder, artikler og videosnutter på seilas.no fortløpende.  Du kan også bidra med dine bilder fra din mobiltelefon ved å sende mms til 2077 med kodeord Seilas.

Du kan følge med på Færderseilasen fra time til time på www.seilas.no. Vi starter dekningen i god tid før starten, med opplysninger om strøm og vær og vind, og tips til strategi og veivalg. Om du sitter hjemme, eller har nettdekning om bord kan du lese om utviklingen i vinden, om hvilke båter som leder, og om annet som skjer underveis.

Les tipsene om vær og veivalg på seilas.no i dagene før starten.

Powered by Labrador CMS