LÆR Å MESTRE LIGASEILING – DEL 2

Raske beslutninger på korte baner

En ligaseilas varer i kun 12 til 15 minutter. Det sier seg selv at du skal være temmelig kjapp i hodet for å tråkle deg frem fra start til mål på en så kort bane.

Publisert Sist oppdatert

En ligaseilas består av to bidevind- og to lenselegger på en pølsebane, og når tiden en seilas skal vare er estimert til 12–15 minutter, betyr det at du bruker kun tre til fire minutter på hver legg. På denne tiden skal du finne ut smartest mulig strategi og taktikk, samtidig som du skal få båten til å seile fortest mulig og få alle manøvre til å sitte hundre prosent teknisk. Mye skal med andre ord klaffe om du skal lykkes i ligaseiling – det er en utfordrende og svært intens form for seiling.

En viktig evne er å kunne ta raske beslutninger. Handler det derfor kun om å seile på intuisjon og etter magefølelsen, eller finnes det noen almenngyldige «guidelines»?

Etter tre sesonger med denne typen seiling, har det faktisk utkrystallisert seg ulike oppskrifter for hva som er lønnsomt og gangbart – på samme måte er det blitt etablert sannheter om hva som ikke er så smart å gjøre. Det er i alle fall konklusjonen etter at SEILmagasinet har snakket med tre seilere som alle har hatt suksess i seilsportsligaen; Kristoffer Spone fra KNS, Jostein Grødem fra Åsgårdstrand og Pål Tønnesson fra Moss.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS