200 båter klar for ARC

Tre måneder før man tidliger har nått et tilsvarende tall, har antall deltakere i høstens ARC regatta nådd 200. 27 av dem er norske.

Publisert

Regattaen som i år feirer sitt 25 års jubileum er mer populær enn noen gang og ARC betegnes som et must for seilere som klarer å løsrive seg fra norsk søle og slaps på senhøsten  På grunn av plassbegrensninger i Las Palmas marina kan ARC ikke ta med enn 215 båter, så de som vil være med og som ennå ikke er påneldte har kort tid å gjøre det på.

Tre ARC'86 skippere har bekreftet deltakelse nå, 25 år senere, Manfred Kerstan med «Albatros» (Swan 62RS) som seilte en tidligere «Albatros» i den førtse regattaen, Christoph von Reibnitz, som seilte «Rote Baron» i '86 og nå seiler en klassisk Henry Gruber yawl «Peter von Seestermühe» samt nordmannen Ståle Larsen som seilte en Sweden Yachts 340 «Viking Crusader» i '86, er nå tilbake med en ny Sweden Yachts 40 også kalt «Viking Crusader». «Moonshadow», en Deerfoot 62, som seite i ARC i 1986 skal også seile igjen i 2010, riktignokj med en annen skipper, amerikaneren George Backhus.

 

ARC 2010 starter fra Las Palmas de Gran Canaria søndag 21 november. Etter 2700 nm seilas går båtene i mål i Rodney Bay Marina på St Lucia, en tur det vil ta de fleste båtene mellom 18 og 22 døgn å fullføre. Selv om ARC primært er for turseilerne er det også med en mer seriøs regattaklasse. Båtne som deltar her har i motsetning til turbåtene ikke anledning til å bruke motor underveis. 

Les deltakerlisten her

ARC 2010 er sponset av Tourist Board of Gran Canaria,  Port Authority of Las Palmas, Saint Lucia Tourist Board, Rolnautic, med Yachting World som mediepartner.

Powered by Labrador CMS