200 nye båter i Færder’n

KNS har klart å få mange nye båter til Færder’n, men noen flere faller av.

Publisert Sist oppdatert

Seilas har gått igjennom startlistene og sammenlignet dem med listen fra i fjor. I år starter det over 200 båter som ikke deltok i fjor. Det er 28 prosent. Det betyr kanskje at det er et generasjonsskifte på gang.

Fast på kalenderen

For mange er Færder’n like viktig som 17. mai. Helgen er spikret i kalenderen, og ingen ting kan komme i veien. Slik har det vært for mange over lang tid. Skipperne stiller opp med den samme gjengen, og gleder seg til en sosial avveksling. For mange deltagere betyr resultatene minimalt.

Minimalt nybåtsalg

Det er gjerne båteiere med ny båt som blir rekruttert til Færden for første gang. På 80-tallet så fantes det en egen klasse enten man seilte Hallberg-Rassy, Maxi eller Scanmar. Også turbåt seilere deltok. Det er med mange Bavariaer, Hanser og Jeanneauer også, men de fleste ligger godt fortøyd i havn i morgen. Færder’n har ikke lokket nye seilere på samme måte som tidligere år. Nå med minimalt av ny båt salg, så vil de være naturlig med færre ferske båter på startstreken.

Det stiller 33 båter med i Færder’n som har fått utdelt seilnummer det siste året, men ikke alle disse er nye båter.

En av de nye båtene som deltar for første gang er «Sinus», en JPK 38FC. Les: Turseiler med turbo.

Bruktmarkedet

Mange av de 200 båtene som ikke deltok i fjor, men som stiller i år er på nye hender. Det er også en del importerte bruktbåter som deltar med nytt nummer i seilet. At over 200 av årets båter ikke deltok i fjor betyr at KNS har gjort en god jobb med å selge inn regattaen, samt at det er en stor omsetning i båtmarkedet, tross lite nybåtsalg.

Må tette hullet

For å få trenden til å snu gjelder det nå å holde på båtene som deltar, samtidig forsette rekrutteringen av nye båter. Kanskje det blir over 1000 båter igjen. I år blir det ikke 700 noe KNS klarte i fjor.

Du finner startlisten her