+39 reparerer masten
+39 reparerer masten

+39 reparerer masten

Det har vakt bestyrtelse i internasjonale seilkretser at konkurrentene har nektet italienske +39 å seile med en tysk versjon 5 mast. Nå repareres den ødelagte masten med god hjelp fra sørafrikanske Shosholoza

Publisert

Leserinnlegg i internasjonale seilsportsmedia har vært enstemmng i fordømmelsen av konkurrentenes avslag til italienernes bruk av en versjon 5 mast fra tyske United Internet som forsårsaket mastebruddet i den tredje seilasen i Louis Vuitton ACT 13. Nå jobber 14 mann på spreng døgnet rundt for å reparere den ødelagte masten til Louis Vuitton Cup som starter 16. april.

Teamet består av folk fra verftene Soleri og Sicilcraft, mastebygger Marstrom, hele bakkemannskapet, to teknikere, seilere og designteamet. For å herde de nye komponentene i masten har laget fått låne Team Shosholozas herdeovn.

Likevel blir masten neppe klar til starten av Round Robin 1 i LVC. Laget har satt opp en av de gamle mastene og skal benytte tiden frem til mandag med å trimme denne best mulig. Man håper imidlertid å ha versjon 5 masten på plass i løpet av den første serien, uten at noen nå vil garantere når. 

+39 møter Areva Challenge og Desafio Espanol på åpningsdagen av RR1.

Powered by Labrador CMS