4. plass idag gir medaljehåp

Det ble nok en topp plassering for de norske gutta i Star VM i Rio, rapporterer Håkon Nissen-Lie fra Brasil. Les også rapporten fra lagets egen pressekontakt

Publisert

Rapport fra Håkon Nissen-Lie

Tredje. seilas av VM i Star er i ferd med å avsluttes i dette øyeblikket. Håkon Nissen-Lie rapporterer fra regattakontoret i Rio, og der er LodeStar tatt inn som båt nummer fire i fjerde seilas. Det er i så fall en sensasjon.

Mellby og Mørland Pedersen ar i så fall tre gode seilaser og vil sannsynligvis avansere til andre plass bak Iain Percy fra Stobritannia. Han ble nummer to i dag. Vant gjorde Rohart fra Frankrike har står med en 66 plass fra første seilas. Tredje båt var Cunha fra Brasil som også har en haug av poeng etter en 34. Plass i første seilas. Femte tok Negri fra Italia og seks ble Marazzi fra Sveits. Disse lå som båt 18 og 14. Etter to seilaser. LodeStar lå på 6. plass. Alan Adler som lå på andre etter to seilas, skal vist ikke ha en god dag. Offisielle resultatlister er ikke tilgjenglig i skrivende stund. Heller ikke den tyske båten som ledet var blant de beste i dag.

Her er rapporten fra lagets presseansvarlige, Petrus Eide:

En perfekt dag med perfekte forhold gav det perfekte resultat for den norske båten i VM for OL-klassen Star.  Med dagens 4.plass seilte LodeStar seg rett opp i tetskiktet og besitter dermed tredjeplassen i dette eventet når 3 seilaser gjenstår.

-  Det har vært en fin dag på vannet kommenterer Eivind Melleby . Vi har hatt fin flyt i dette mesterskapet og vi seiler med lave skuldre og mindre risiko som igjen har gitt gode resultater så langt. Nå er vi halvveis og vil jobbe på samme måte de neste dagene så får vi ser hvor langt dette

bringer oss.

Dårlig start

Dagen i dag så hadde gutta bestemt seg for å minimere alle feil men det begynte dessverre med en dårlig start. - Vi fikk en dårlig start og istedet for å ta ett dyrt slag og gå bak alle våre konkurrenter så la vi oss ned 5 grader og banket ut på venstre side og fikk tilslutt ett flott spor som holdt til en 10.plass på første toppmerke. Derette klarte vi å gjennomføre planen vår med færrest mulige feil og tjente noen båter i hver runde kommenterer Eivind.

Dagens race ble en tålmodighetsprøve i lite vind og morgendagens værmelding tilsier at det skal bli de samme vindforholdene.

God support

Det er enorm støtte i og ha Erik Iversen (fysioterapeut) og trener Thomas Guttormsen på plass. Erik behandler Eivinds rygg som sliter noe med de harde sengene samt en gammel idrettsskade i ryggen. Petter sitt kne ble operert sensommeren 2009 og i dag så virker det som om dette har vært en suksess og ihvertfall med kyndig veiledning av Erik.

Thomas Guttormsen har fulgt Star-seilerne de siste mesterskapene og har sett utviklingen til laget. Gjennom mange forberedelser til de ulike eventene samt regatta-analyser i etterkant har Thomas tilført laget en trygghet på at de gjør mye riktig.

Mange detaljer som skal klaffe

- På dette nivået er det mange detaljer som skal settes i samspill og gi en ørliten fordel sett i forhold til alt det de andre har jobbet med før dette mesterskapet. Petter og Eivind har knukket mange nøtter i denne satsningen og dette gir nå resultater sier en meget fornøyd trener Thomas Guttormsen. Thomas forteller at det har vært varmt i dag og med lite vind så er gutta veldig ”kokte” etter målpassering. Da sleper vi dem rett hjem til aircondition, en kald dusj og behandling av Erik. Deretter er det mat og mye væske gjennom kvelden før sengen .

I morgen starter race nummer 4 kl 13:00.

Du finner resultatene her

Powered by Labrador CMS