470 fortsetter

ISAF Council satte nok en gang til side instilingene fra fagkomiteene og valgte å gå videre med 470 for kvinner i OL programmet

Publisert

Det ble en lang debatt der blant andre Teo Ping LOW (SIN), ISAF Vise-President snakket om konsekvensene av et klasseskifte nå. Han viste til at Asian Games har valgt 470 som damebåt i  2010. - Vi er ikke mot forandringer, sa han,- og vi er ikke motstander av ustyret. Det er helt topp. Men vi synes timingen er viktig. Derfor er status quo mindre skadelig. En skifte av klasse nå er spikeren i kisten for dameseiling i Asia, sa han.

John CREBBIN (IRL), Council fra gruppe A var av en annen oppfatning. - Vi har en klar indikasjon både fra media og seilerne om hvordan vi bør gå videre. De vil ha mer spenning, mer fremgang og mer mor´derne utstyr. Vår jobb er å se mot fremtiden.

Også Fiona KIDD (CAN), Council medlem og representant for dameseiling støttet Crebbin. - 29eren er en viktig del av vårt ungdoms og utviklingprogram. Tiden for å ta en beslutnng er nå. Om vi utsetter dette kan det gå 16 år før kvinnene for samme mulighet som mennene har for å velge en moderne high performance båt.

Finanskrisen ble lagt til grunn for Kamen FILLYOV (BUL), Council medlem fra gruppe C. - Det vil nå bli svært vanskelig for enkelte land å etablere en ny klasse.

Voteringen viste at fremskritt er ikke  prioritert i ISAF og dermed blir det 470 også i London i 2012.

De øvrige OL klassene blir:

Men’s One Person Dinghy – Laser

Men’s One Person Dinghy Heavy – Finn

Men’s Two Person Dinghy – 470

Men’s Two Person Dinghy High Performance – 49er

Men’s Windsurfer – RS:X

Men’s Keelboat – Star

Women’s One Person Dinghy – Laser Radial

Women’s Windsurfer – RS:X

Elliott 6 blir den nye matchbåten for kvinner.

Matchseiling lokalt vil likevel lenge foregå i egne klasser. I Norge er det et prosjekt på gang der man vil samle Ynglinger for å igangsette et matchseilingprogram mot OL i 2012, men I OL vil de 12 lagene med tre personer i hver båt bli tildelt Elliott 6

Dermed er en æra over i OL seilingens historie, idet det er første gang siden 1972 at det ikke blir noen Linge båt med i OL. Jan Herman Linge har likevel skrevet sitt navn med gullskrift i OL historien da han er den eneste som har hatt to entypeklasser fra sitt tegnebord i det olympiske programmet.

Powered by Labrador CMS