Mathias Berthet og Alex Franks-Penty
Mathias Berthet og Alex Franks-Penty

Nytt lag med lovende fremtid

Etter å ha etablert seg i verdenstoppen i 29er tar Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty nå skrittet over i 49er.

Publisert Sist oppdatert

Det er lenge siden vi i Norge har hatt en mer lovende seiler i Norge enn KNS seileren Mathias Berthet som med fransk verdensmester til far og mor som har representert Norge i OL har genene som skal til for å nå langt i seling. Etter sølv og bronse i VM for Optimist, fikk han med seg vennen Alexander Franks-Penty i en 29er satsing som savner sidestykke. Juniorverdensmestere både i 2018 og 2019, og bortsett fra 7. plass i VM og bronsemedaljer i EM, ubeseirete gjennom hele 2019 sesonger, har de nå "pensjonert" 29eren for å satse i OL klassen 49er.

De har alledere prøveseilt 49eren, en brukt båt kjøpt inn fra Sverige, men som nå er pakket inn for vinteren. Begge er aktive langrennsløpere og prioriterer ski foran seiling om vinteren. Skolegang er også viktig for guttene som har et drøyt halvår igjen på videregående. Deretter blir det imidlertid seiling for fullt og da kan det hende det blir seiling om vinteren også.

Mathias og Alex har ingen realistiske muligheter for å kunne kvalifisere seg til OL i Tokyo, men til Paris 2024 står døren åpen.