NM i Express

50 båter innen rekkevidde?

50 båter innen rekkevidde?

Stavanger Seilforening håper på påmeldingsrush før fristen til Express-NM går ut.

Publisert Sist oppdatert

Fjorårets store NM var utvilsomt mesterskapet i Express i regi av Oslo Seilforening. 111 båter stilte til start – noe som både var norsk og nordisk mesterskapsrekord for klassen. I år er NM-stafett-pinnen sendt videre til Stavanger Seilforening, som arrangerer NM i Express fra 28. til 30. august, men så langt er deltagerantallet langt unna tresifret.

36 båter er så langt påmeldt, men vi håper på atskillig flere, sier Einar Talgø i Stavanger Seilforening.

DEADLINE 18. AUGUST. Om så skal skje, må flere seilere oppsøke mesterskapets påmeldingsside – og det relativt snart.

– Den ordinære påmeldingsfristen løper ut 18. august, og det er det jo ikke så mange dager til. Det fins imidlertid en åpning for å etteranmelde seg frem til 26. august kl 12, men etter den ordinære fristen 18.8, øker påmeldingskontingenten fra 1800 til 2700 kroner, sier Talgø.

KONG HARALD STILLER. Som i 2014 er kong Harald og hans FRAM-lag påmeldt. Han får følge av fem lag til fra Østlandet. I tillegg stiller et par Express-lag fra Sørlandet, mens de resterende kommer fra området rundt Stavanger og Haugesund. Kun to lag kommer nordfra; fra Bergen-området.

– Dersom båtilhenger er problemet, så har vi muligheter for å bistå med leie av henger, sier Talgø.

FORSVARERNE MANGLER. Mesterskapet i fjor ble vunnet av Kristian Nergaard, Erik Kongshaug, Kristoffer Spone og Trond Solli Sæther. Foreløpig ser det ikke ut til at de har tenkt å forsvare tittelen. Kongen er derimot på plass for å forsvare FRAM-lagets sølvmedaljer. Det er også Eivind Astrup og mannskapet hans. De vant bronse i 2014.

Leif Kristian Garvik fra Ran Seilforening og mannskapet hans ble nummer fem i fjor og var med det beste Vestland-båt, mens Oddvar Myrnes & co var beste lag fra arrangørforeningen Stavanger. De kom på en 21. plass i 2014. Garvik figurerer allerede på deltagerlisten for årets NM, mens Myrnes mangler.

Stavanger Seilforening, som har forberedt mesterskapet i lang tid, hadde håpet på oppunder 50 båter, og med fem dager igjen er det ennå et oppnåelig mål.