NM i EXPRESS

52 båter gjør klar for Stavanger
52 båter gjør klar for Stavanger

52 båter gjør klar for Stavanger

– Det blir et heidundrene mesterskap, sier Express-klubbens leder.

Publisert Sist oppdatert

Camilla Foss Hansen, leder av Norsk Expressklubb, er svært fornøyd med at 52 Express-lag stiller til start i NM i Stavanger – til tross for at det er under halvparten av antallet som var med i det eksepsjonelle norske og nordiske mesterskapet i Oslo i 2014.

– 52 båter er svært solid med tanke på at 80 prosent av flåten har tilhold i Oslo og omegn, sier hun.

Express-lederen tror også det blir et spennende mesterskap med, som hun sier det: «et hav av favoritter»:

FAVORITTER. – TEAM BAGHDAD med Kristoffer Spone til rors kommer for å forsvare fjorårets tittel og starter med den røde lederspinnakeren. FRAM XVII med kong Harald og laget hans kommer for å ta revansje. SALT 3 med Leif Kristian Garvik & Co fra Bergen blir en farlig utfordrer. Det blir også NORWEGIAN STEAM med Eivind Astrup og for ikke å snakke om IMPULS med Morten Aagaard, som mistet det nordiske gullet på hankø på grunn av en tjuvstart, sier Camilla Foss Hansen.

Hun har imidlertid enda flere favoritter og utfordrere i ermet og nevner GLORY med geir Victor Svendsen, HVERGANG med Terje Wang og FRISTILT NOC EIN MAL med Mathias Friis.

HJEMME-HÅP. – Fra Vestlandet har vi også CLARK KENT med Oluf Bergsvik fra Stavanger, som skal bli tøffe på hjemmebane. Vi er også blitt fortalt at man ikke akkurat skal kimse av FRU VISTE med Kristian Lindaas Sørensen fra Gandsfjord heller.

Det stiller en ren jentebåt til start i år med Marit Veholmen fra Gandsfjord som skipper. Vanligvis seiler også Camilla Foss Hansen selv om bord i en ren jentebåt, men i år har de måttet svikte dette og har tatt med seg en hane, Knut Weberg, i kurven om bord i ONE BEEF HOOKED. Det er imidlertud ytterligere syv båter som har kvinnelig innslag blant mannskapet.

YNGST. – PARTYEXPRESSEN fra Bergen med Steffen Bertelsen som skipper er, etter alt å dømme, båten med det yngste mannskapet. De har vist seg som svært ivrige Express-seilere og deltok blant annet i NM & nordisk i fjor. De har også vært ivrige deltagere i lokale regattaer i Bergen, forteller Camilla Foss Hansen.

Komplett deltagerliste.

Mesterskapet innledes kommende fredag, 28. august, i Stavanger, og mesterskapet er i antall mennesker det største NM-et så langt i år. Over 200 seilere skal kjempe om plasser, poeng og medaljer på Åmøyfjorden.

LETT VIND. yr.no varsler om lett vind fra skiftende retning – noe som helt sikker vil bidra til å gjøre dette til et utfordrende mesterskap der strategi, observasjonsevne og kunnskap om å takle strøm og trykkforskjeller på banen kan bli utslagsgivende.