57 årig OL seiler fra USA
57 årig OL seiler fra USA

57 årig OL seiler fra USA

På sitt femte forsøk greide endelig John Dane III å kvalifisere seg til OL på det amerikanske seilerlaget. Han forsøkte seg første gang i 1968.

Publisert

Dane, som er tidligere verdensmester i Soling, førsøkte seg første gang i Drakeklassen i 1968. Da ble han nr. to. I 1972 ble han nr. fire i Solinguttagningene. I 1976 tok han 3. plass i Finnjolle og endelig ble han nr fire i Star i 1984. I alle OL der Dane har forsøkt å kvalifisere seg har det blir amerikansk gull.

Dane som til daglig leder Trinity Yachts har også et skipsverft som bygger supplyskip og taubåter. Han har vært borte fra internasjonal seiling i endel år, men har nå kommet tilbake på banen sammen med sin 28 år yngre svigersønn Austin Sperry. De to har deltatt i regattaer over hele verden de siste årene og Dane har ved siden av seilt aktivt i Finnjolle for å bygge opp formen. Han hevder også å ha tilbrakt mer tid på gymmen en noengang tidligere i karrieren.

Laget har trent sammen med blant annet Fredrik Loof og Anders Ekstrom og brasilianerene Robert Scheidt og Bruno Prada.

I uttagningene som ble avsluttet i helgen sto kampen til siste slutt mellom Dane og Sperry, samt George Szabo og Andrew Scott, og Mark Mendleblatt som seiler sammen med tidligere gullvinner  Magnus Liljedahl. Avgjørelsen kom i den siste seilasen da Dane og Sperry vant. I gjennomsnitt hadde vinnene en plassering på 3.93  i serien som besto av 15 seilaser.

Det var Mark Reynolds og Hal Haenel som kvalifiserte USA til OL i Straklassen ved å bli beste amerikanske båt under ISAF VM i Cascais i sommer. De er tilsammen 101 år gamle , men nådde altså ikke opp denne gangen mot sine til sammen 16 år yngre konkurrenter.

Powered by Labrador CMS