8 meter VM

Høyre eller venstre, det var spørsmålet

Skulle man velge Glommastrømmen eller satse på vinden i vest?

Publisert Sist oppdatert

Til tross for tilsynelatende perfekte forhold avgjorde sidevalget den første kryssen i den første seilasen. Glommastrømmen ga babordsbåtene løft fra le og da vinden også dreide noen grader til venstre var det vinneren av starten ved e merket, Terje Wang i «Lady Birgit of Hankø» som fikk diktere den første runden. Han fikk gå helt til layline og tvang lobåtene en etter en til å slå for å få fri vind. Først til å gå var «Wanda» og deretter fulgte «Pandora» som begge også hadde valgt venstresiden. Ve kryssmerket ledet «Lady Birgit» foran «̇Pandora» med de andre norske båtene «If» og «Sira» også vel fremme. Som ventet ble «Pandora» for sterk på 2. runde og vant knepent foran «Lady Birgit» med beste moderne båt «MissU» på 3. plass og Kong Haralds «Sira» på 4. plass.

«Miss Birgit of Hankø» i tet foran «Pandora»
«Miss Birgit of Hankø» i tet foran «Pandora»

«Wanda» i tetkampen og best av de norske

I den andre seilasen hadde vinden frisket til 7-8 m/sek og ogjen var det venstrebåtene som profiterte, om enn ikke i like stor grad som i den første seilasen. Nå var «MissU» ikke til å stoppe og vant med et lite hav foran «Pandora» og «Wanda». Sammenlagt leder «Pandora» foran «MissU», «Wanda», «Bangalore» og «Sira» som ble 9 i dagens andre seilas.

Se SAP Sailing Analytics debrief, https://www.youtube.com/watch?v=CMfpQ4raJ0c start etter 34 minutter.

8mR VM - Spinnaker ute av kontroll
8mR VM - Spinnaker ute av kontroll

Strålende tilskuershow

Tilskuerbåtene var færre på fjorden idag. Folk flest  er tilbake i arbeid, men de som hadde tatt turen til farvannet utenfor Hankø fikk en uforglemmelig opplevelse med noen av verdens vakreste båter som med sine mannskaper på topp nivå viste seiling av ypperste klasse. Tirsdag er det spådd noe lettere vind, men god temperatur og minimal nedbør. Vel møtt på fjorden.

Rekkefølge etter første dag av VM 2017

1. «Pandora» Werner Deuring, AUT 3 p

2. «Miss U» Avia Willment, GBR  4 p

3. «Wanda» Lars Ingeberg, NOR 8 p

4. «Bangalore» Terry McLaughlin, CAN 11 p

5. «Sira» H M Kong Harald, NOR 13 p

6. «Wyvern» Erhard Kaller, GER 14 p