8,3 knop i snitt – i 22-foter
8,3 knop i snitt – i 22-foter

8,3 knop i snitt – i 22-foter

Franskmannen Benoit Marie vant MiniTransat.

Publisert

HOVEDBILDE: Benoit Marie er på vei mot mål på Guadeloupe.

18 døgn, 13 timer og et lite minutt brukte Benoit Marie på sin seilas over Atlanterhavet, noe som gir ham en gjennomsnittsfart på 8,3 knop. Franskmannen var ikke favoritt i MiniTransat, men var regnet som en av outsiderne. Og da seieren var et faktum i den karibiske byen Pointe-a-Pitre på Guadeloupe, var det hans først internasjonale triumf på regattabanen.

MiniTransat-flåten ble holdt tilbake i hele 16 døgn i påvente av ikke altfor mye vind før de fikk starte fra Douarnenez fra Frankrike. 1. etappe av racet skulle gå til Lanzarote på Kanariøyene, men vinden ble så kraftig at 1. etappe ble stoppet og seilerne ble bedt om å seile til den spanske byen Sada.

76 seiler kom i havn der, før racet endelig kom i gang igjen 13. november, og i stedet for å stoppe på Lanzarote, måtte seilerne seile innom en «gate» der og de som hadde behov for å foreta reparasjoner, kunne stoppe og gjøre det.

Benoit Marie gjorde ikke det, men seilasen foregikk ikke uten problemer. Han hadde fokus på ikke å ødelegge utstyr, men likevel spjæret storseilet hans flere ganger slik at han måtte sy det i stand igjen, og gjentagne ganger hadde han problemer med roret.

Da han kom i mål, var han overrasket over å være først.

– Jeg visste at jeg hadde en rask båt og jeg forsøkte å seile en rettlinjet kurs til mål, sa han ved ankomst.

Han kunne også fortelle at han hadde seilt bidevind i bare tre nautiske mil; så godt som hele seilasen på 3700 nautiske mil hadde foregått i form av romskjøtsseilas.

Arrivée de Benoît Marie - 1er Décembre 2013 by minitransat

Powered by Labrador CMS