Aasberg ute av Route du Rhum

kl 0330 idag morges kom meldingen vi håpet å unngå. Rune Aasberg har satt kursen hjemover og er ute av Route du Rhum.

Publisert

I en kort rapport skriver Runes kontaktperson, Erik Kristiansen:

Melding kl 03:33. Rune har dessverre brutt racet pga manglende autopilot. Veldig synd og den som er mest skuffet over dette er nok Rune selv.

Posisjonrapporten idag morges viser at «Solo» har satt kursen hjemover, 33 grader.

Brookes & Gatehouse-systemet har gått i svart og Rune har i hele natt vært i tett kommunikasjon med B&G i England for å forsøke å få anlegget til å virke igjen. De har klart å få koblet et display mot den ene autopiloten, slik at båten i hvert fall kan seile kompasskurs.

Det har vært problemer med B&G anlegget helt fra det ble installert ombord og frem til start har Rune sammen med folk fra B&G jobbet på spreng for å få alt til å virke før regattaen. Da fungerte alt som det skulle, men det varte altså ikke så lenge.

Det sier seg selv at uten autopilot er det nesten umulig å fullføre en soloseilas over mer enn to uker. Vi i Seilas er også lei oss, først og fremst for Rune, men også fordi hans deltakelse i den klassiske soloseilasen Route du Rhum har vært et historisk skritt for en norsk seiler, og vi hadde tro på en god plasssering for romerikingen som imponerte alle med seier i England og Irland Rundt tidligere i sommer.

Nå håper vi han får troen tilbake når han får summet seg etter nedturen i natt, og minner om at Global Ocean Race i 2011/12 er den neste store utfordringen for 40 fots klassen

Powered by Labrador CMS