Aasberg/Thoresen i Archipelago Raid
Aasberg/Thoresen i Archipelago Raid

Aasberg/Thoresen i Archipelago Raid

For første gang er et norsk lag påmeldt til Archipelago Raid, et av seilsportens mer ekstreme arrangementer. Rune Aaseberg og Tom Thoresen skal delta i regattaen som går over flere dager i en 18 fots katamaran

Publisert

30 juli starter det fem døgn lange Archipelago Raid med to norske seilere på startlinjen. Regattaen som har etablert seg som en av de tøffeste non stop, ekstreme orienteringsløp på sjøen går i år for 7 gang og tiltrekker seilere fra hele verden. De to norske seilerne Rune Aasberg og Tom Thoresen er til nå kjent for at de skal satse i shorthanded seiling. Til sommeren får de levert en ny Open 40 tegnet av engelske Owen/Clarke og Aasbergs erklærte mål er å delta i Route du Rhum i 2009. Archipelago Raid er et steg på veien.

Maksimum 35 lag vil navigere seg gjennom en labyrint av holmer og skjær i Formula 18

katamaraner. Underveis skal deltakerne finne frem til nærmere 30 poster på strender, brygger, båter og fyr. Løpet varierer mellom 300 og 500 nautiske mil avhengig av vindstyrken. Får å vinne må en være tøff og utholdende, en må ha kunnskaper om å seile flerskrogsbåter og være god til å navigere.

Race Director Christine Salen-Guillou opplyser at man har til nå registrert 29 lag fra 14 nasjoner, Italia, New Zealand,  USA, Tyskland, Holland, Sverige, Norge, Frankrike, Sveits, Finland, England, Belgia og Åland.

Se http://www.archipelagoraid.com/media/flash_video.php?video_id=6

Powered by Labrador CMS