CQS går i mål ved Sandhamn
CQS går i mål ved Sandhamn

Satte ny rekord for enskrogsbåter

Ludde Ingvall og 100-foteren CQS satte ny rekord rundt Gotland 20 år etter at han sist satte rekord i den klassiske havseilasen. Ombord var også to norske seilere.

Publisert Sist oppdatert

CQS fikk i mål som første båt, men det vil ta 24 timer for den totale vinneren av ÅF Offshore Race – Around Gotland 2017 på korrigert tid er klar. 

Slo rekorden med 28 minutter

Tiden å slå var 21:19:23, men han gikk over mållinjen allerede etter 20:51:35.

– Jeg er super fornøyd, sa finske Ludde Ingvall etter målgang.

– Vinden forsvant i en time da vi var kommet til Almagrundet og det så ut som om rekorden ville glippe, men vi var heldige og kom i mål med nesten 28 minutters margin til den gamle rekorden. Blant mannskapet på 100 foteren var også to norske seilere, Thomas Oksmo og Sigbjørn Mannsåker.

Utstyrt med foiler og svingkjøl

CQS er utstyrt med foiler for å komme ut av vannet og er også utstyrt med svingkjøl. Likevel stikker hun seks meter dypt, noe som gjorde det utfordrende å seile gjennom den svenske skjærgården.  

CQS med rekord rundt Gotland
CQS med rekord rundt Gotland

Med lang erfaring

Ludde Ingvall er en av Nordens mest erfarne havseilere. Den finske seileren er i dag bosatt i Australia og har vunnet Sydney-Hobart Race to ganger. Han har også vunnet Fastnet Race og vært rekordholder transatlantisk for enskrogsbåter. I 1989/90 var han skipper på den finske båten UBF i Whitbread Round the World Race.