Miami World Cup

GULL: Maia og Ragna Agerup gikk helt til topps under verdenscupen i Melbourne før jul. Det sikret dem plass i verdenscupfinalen i Abu Dhabi til høsten.
GULL: Maia og Ragna Agerup gikk helt til topps under verdenscupen i Melbourne før jul. Det sikret dem plass i verdenscupfinalen i Abu Dhabi til høsten.

Agerup-tvillingene «ruler»

Etter to dagers seilaser er Ragna og Maia Agerup fra KNS og Norge fortsatt i ledelsen i 49erFX

Publisert Sist oppdatert

Etter den vanskelige åpningen i Sailing World Cup Miami så det mer lovende ut før gårsdagens seilaser, med 14 knops vind fra sør øst i  Biscayne Bay. Den var varslet å stå utover dagen, men den droppet tidlig på ettermiddagen.

Dagens seilaser begynte ikke så oppløftende for de norske 49er FX-jentene. Ragna og Maia Agerup ble nummer 22 og det andre norske laget med Helene Næss og Marie Rønningen nr 19 i første seilas.

I 3. og 4. seilas løsnet det imidlertid for Ragna og Maia som sikret 7. og 3. plass under forhold med store trykkforskjeller. Gode starter samt et godt blikk oppover banen gjorde at de forsvarte sin ledelse i regattaen.

Forspranget til New Zealand er nå syv poeng og åtte til det brasilianske laget.  Disse er begge regnet blant forhåndsfavorittene i klassen og rangert som henholdsvis nummer to og en i verden. Dette er oppsiktsvekkende i et felt der alle verdens beste deltar, og der det for alle er viktig å vise seg frem best mulig foran sommerens OL i Rio.

Helene Næss og Marie Rønningen hadde plasseringene 19, 11 og 16 og ligger sammenlagt på 13. plass.