Aksel Magdahl på TV

Media begynner å få øynene opp for prestasjonen de norske gutta på «Ericsson 3» er i ferd med å gjøre. I kveld kommer de på TV2.

Publisert

Store bildet: De norske Volvo Ocean Race seilerne, Eivind Melleby, Arve Roaas og Aksel Magdahl.

– TV2 har satt opp videokonferanse med Aksel i kveld norsk tid, skriver Knut Frostad i en e-post til Seilas. Knut opplyser ikke når det blir sendt, men vi tipper det blir i sporten etter nyhetene klokken 21.00.

Gjemmer seg

Volvo Ocean Race båtenes posisjon blir offentliggjort hver tredje time, åtte ganger i døgnet. Disse posisjonene brukes også av de andre Volvo Ocean race deltagere, spesielt de bak som kan se hvor båten i front stopper opp, og har dermed mulighet til å unngå samme feil. Regattabestemmelsene gjør det mulig å skule sin posisjon i 12 timer en gang under hver etappe. «Ericsson 3» bruker denne muligheten nå.

    – Nå er vi stealth, og kommer til syne igjen med 50 mil til mål, skriver Aksle Magdahl på mail til Seilas.

Under ett døgn igjen

«Ericsson 3» har kun litt over 100 nautiske mil til mål, litt mer enn distansen fra Færder til Skagen. Ledelsen  «Ericsson 3» har er også på over 100 nm, så «Ericsson 4» må seile dobbelt så fort som dem for å vinne racets lengste og tøffeste etappe.

Stor bragd

Når etappen startet for 39 dager siden, hadde «Ericsson 3» gutta alt seilt fire dager. Båten ble reparert i Taiwan og ble ikke tidsnok ferdig til start 14. februar. Båten kom derfor fire timer for sent til start, og var bare innom Kina for å få om bord forsyninger. I løpet av noen dager hadde de seilt seg innpå de andre båtene, og når de kom øst for New Zealand gjorde navigatør Aksel Magdahl et smart strategivalg som har gjort at de har ledet siden 8. mars.

Powered by Labrador CMS